четвъртък, 31 март 2011 г.

Как Кушела победи Господ

Ще ме прощавате, че пиша цял постинг за едно нещастничко създанийце (плешив чичка, от фуражката плешив), но даже и аз, дето съм меко казано не съвсем религиозен, освен да се възмутя на комунистическо-военната наглост, друго не мога да направя.
Пълния текст на плювката може да се прочете в kushel.blog.bg, но за гнусливите ще преразкажа с две думи:
Плешивото чиче, бивш военен пенсионер (навярно бивш политически офицер) взима един случай от 1668 година, където някъде в Швеция изгарят вещици на клада и прави генералния извод, че не трябва да се вярва в Бог.
Брех, мамка му, викам си. Аз, дето съм даоист даже чак такава глупост не мога да спретна.
Защо, да попитам плешивото чиче (зная, че ме чете милия и се плюнчи, ама тук донос не може да пусне и няма как де ме изтрие), та защо бе , чиче, не хвърлиш поглед в по-новата история? Например през 1918-1919 година. Или в 1935-1989. При това не в Швеция, а в любимия на всички комунисти СССР.
Или още по-лесно - 1944-1989 година в България бе, чичка.
Я да посмятаме, искаш ли?
Само в първите дни на комунизЪма що народ изтрепа учението на Маркс-Ленин- Сталин Димитров, че това не е село в Швеция бе, чичка, цял град е и то големичък.
Там, където имаше и има комунизъм са избити около 10 Швеции бе, чичо, при това в 20-ти век, не в 17-ти.
Е , защо тогава вярваш в ръководната поля на Партията-кърмилница, а? Че тя е по-зла от всички църкви по земята, чичка, всичките кръстоносни походи не могат да се мерят с канала Беломор, за друго дума няма да отварям.
Ей, майката си трака, това фуражка-комуняга е по-тъпо и от Петър Димитров, а за него знаем, че е тъп като гъска (това е онова недоразумение, дето Станиша го сложи като "изгони" Р. Овч.).
Чиче, приятелски съвет - обарвай се с другата плешива чичка Чу, облизвай се по бабета-поетеси, ама за неща, от които не разбираш никак - по-добре си трай))).


п.с. Не одобрявам и не харесвам сегашната БПЦ, еле генерала от КГБ , дето ни се води патриарх, нито онова говедо Николай, дето се шматка из Пловдив.
Това не означава, че не трябва да спазваме всички морални норми на религиите, защото зли религии няма, има зли хора. И заради злите хора не трябва да мразиш Бог. Независимо как се нарича - Иисус, Алах, Буда или който и да е. Още по-малко трябва да отричаш Бог. Защото ставаш пенсионирана фуражка, с плешиво теме и тъпи комунистически напъни))))

Още един Щрунц в бързината

Автоцитат от изтритият ми блог в блог.бг.
От миналата година е, но го пускам с моите коментари, защото нещата в онова глупаво място не са се променили, а напротив, изтъпяват до безкрайност))).


Няма го. Сайтът. Изчезнал. Да не би и него ГДБОП-а да са го... Ама няма логика. Щрунци си е автор, не е читанката.
Разтърсих се. Даже в кешовете на гуглето е дал фира. Добре, че има последователи - почти всичко хората са копнали и са запазили за поколенията.
Браво!
Та пак се зачетох - симпатяга е. Смешен. Сладък.
И раказите му пропити с тъга някаква ...
Ей този ми е един от любимите.

Виртуалната свалка 
strunz 

Ако позволите да перефразирам една софийска поговорка според моя случай, тя ще гласи: "Дръж се, момеЩрунц те сваля" Smile
Та аз такива им редя...
"Не те знам интелигентна ли си или не, но ще ти ги говоря по-просто, че ако не си, пак да ме разбереш. Искам та! Искам та на къра!
Шшшшлляяяк!
Чудиш се какъв е този звук ли? Ами облизах си веждите. Смятааааай!
Искам да шарим боси по черния път, малките ти ръце да човъркат мазолите ми. Ти да ми говориш за Толстой, а аз на теб за Толстолоб. Птиченцата да цвърчат над нас като вряла наденица у смилянски боб. Вятърът да плющи в ризата ми, а аз да псувам верицата му идилично...
Купа сено. Да те потупам по дупето и да те погледна с онзи вакъл поглед, навяващ интимност, и да кимна с глава в посока на купата. Минават край нас деца с учителка, на излет явно. Издюдюквам добродушно с намигване на даскалицата, ти ме сръгваш в ребрата. Съм доволен, има ревност. Ееех, ако знаеш какво те чака в сеното. Слънцето прежуря, красиви мокри пръстени се реят по ризите ни под мишниците и засъхват до ланшните.
Аз мириша на мъж, ти не още.
Събарям те на сеното...
...
Ще изчакаш ли малко така на ICQ-то, че трябва да разбъркам пачата – единият от джоланите, дето ги варя, се е показал и няма да се довари. Ей сега се връщам!"

.


п.с. Абе някой знае ли защо Щрунци спря да пише? Странно - чекиджийте в блога бълват като танкер пред нефтохима, а Щрунци - зачезна.

Необикновените сексуални приключения (Щрунц)

Краят на всеки месец е малоумен. А на тримесечие - съвсем лудница.
Затова малко Щрунц за разтуха.


Бихте ли подържали фикуса?
strunz 

Ако разполагате с професионално видео ще ви кажа как да си свалите една рецепта за безусловна женска капитулация. Записва се един определен епизод от Анимал планет където Стивеееей дои крокодили, режат се 1, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23-и кадър. Сглобяват се на обратно, режат се средните честоти на звука. Кадрите се проектират инверсно в режим сепия. Слага се цифров филтър на RGB сигнала с КОI8-R кодиране и се четат съставки. Адски спиритическо. Спиритус санктус!


Онези, които нищо не запомниха, да знаят, че някои от съставките са: фикус в саксия (символизира вечнозеления мерак; млякото, което тече от листата му (символизира това, че сме бозайници), индрише в джоба (символ на компота), тигрова мас на задника (да ти люти за кураж), 100 грама анасонлийка (за засилване на излъчването на хормони), перманентна ерекция (трейд марк, майна), олд спайс на прах (използва се като изкуствен пърхот, за да не биеш на очи), презерватив - няма да ви пиша защо и... т.н.
Въоръжих се с атрибутите и с търпение. Взех фикуса и тръгнах по варненските улици. Влизам в аптека N° 8. Хубава фармацевтка (хм... къде другаде в българския език има съчетанието "втк"?!) Казвам заклинанието в стил "Сезам, отвори се", което в случая е:
- Бихте ли подържали фикуса?
ДЖАН! Тя се пресегна с две ръце през отвора на колкото човешка глава гише, хвана фикуса за саксията и... времето спря... Часовникът спря. Хората замряха. Вкаменени. Само аз се движа. Страхотна поза – надупена, с ръце през гише и държи фикус. Няма да кажа колко пъти я обладах, видиотен от собствената си безнаказаност.
В момента, в който си взех фикуса всичко се раздвижи. Секундарникът на часовника тръгна, хората се откамениха, тя ме погледна и... ми поиска телефона. Не се посвени и си призна, че било любов от пръв поглед. На ум си казах, че не е от пръв, а от много и че не е поглед, а нещо друго, но тя нямаше как да знае.
Доволен, тръгнах надолу. Виждам шефа. Той крив. Хм... Викам му:
- Шефе, може ли за малко. Би ли подържал фикуса?
ДЖАН! Всичко замръзна пак! Ами сега...? Не ми се искаше, но... нямаше как... Само веднъж! След това повърнах и го ритах, ритах, ритах... И за капак отворих една бирена бутилка в задника му. Жаден бях де...
Псувайки си взех фикуса. Всичко живна. Шефът ми вдигна вежди и се усмихна. "Мисля да ти направя заплатата 700 евро" – и ме гледа като чичко Димитров.
Уау! Ама това действало здраво бе!
Сетих се за детската си любов. Бетина Чампоева! Я сега да видим ти на кого ще се правиш на телевизор, а?
Изнамирам я! Излъгах я, че имам херния и я помолих да подържи фикуса. Няма да ви обяснявам как си ожулих ръцете при опита си да застана на челна стойка, само и само да успея да направя 69 с нея. Или как съборих една китайска ваза, мъчейки се да се кача толкова нависоко, че тя да може да ми върне жеста с френската любов. А беше толкова романтично. Бях лигав и любвеобилен. Скубах й бакенбардите с любов, дърпах й космите под мишниците, рисувах й допълнителни стрии... с една дума си отиграх за пропуснатото като дете.

И така. Сега си ходя с фикуса навсякъде. Чудите ли се защо онова същество с червения ник от малки буки спря да ме псува*? Ами вървя си с фикуса и тя ми вика "Щрунц, ти си..." порой от псувни... А аз, кротко:
- Би ли подържала фикуса?

*(бел. фикусособственика - Фрий, не става дума за теб. Теб си те платоничам! Smile

сряда, 30 март 2011 г.

За рекламата, рекламирането и въобще)))

От пустите командировки - време хич.
Ама ето ви един Щрунц, да ви забавлява)))).
Ех, що не го пуснат него да прави реклами, че тези тъпотии, дето сега се въртят по телевизията ме изприщват.Syndrome of Totally Received Undoubted New Zenpride
strunz 


Аз от скромност се изприщвам. Наистина! Получавам де що има инфекции от въздуха, от хорските кихавици или от случайно забравено нагънато листче от колегата, който си е бъркал под ноктите с него, за да им махне черното (бел. авт. – и под кутрето, за да махне насъбралото се жълтокяфяво). 
На вас не ви ли се е случвало да уловите с порите си разни коки в ранния ви фертилен период, познат още като "пубертет"? Е, те такова получавам, като се опитвам да бъда скромен. Затова реших - никаква скромност! Имам Синдрома на Придобита Себична Недостатъчност или Синдрома на Тотално Получена Неоспорима Нова Дзен-гордост... 
А и как да не го получа? 
Отивам в Румъния. Уж да гледам някакъв музей на граф Дракула, щото съм фен на такива историйки. И като ме взеха още от автобуса: "Ела, много си ни сладък, ще те снимаме за реклама". "Ни щъ!" - викам, а те "Не!" та "Не!"... 
Питах дали ще е с мацката от Ариел, онази синеоката, с луничките, дето гледа късогледо? Викам им: "Ако е с нея, и в Гари Поттер за молдовския вариант се снимам". Казаха: "Не, домнуле Струнзя!" и докараха съчувствено съжаление в очите си, което може да се докара само от хора, дълго кърмени с качамак. 
- Произвеждаме си тук един прах за пране... Деро... На румънски е Dero... 
- Мога да предположа. И ние учим латиница колкото да можем да пишем правилно "Fack of!" по трафопостовете. 
Те си измъщъфърфулескаха нещо на роден език, по време на което аз успях да питам за хонорар. Отговориха ми, че ще ме възнаградят в окарини, царевичак и БТ от 87'а колкото мога да нося. Стори ми се разумно. Приех. 
Сценарият боза. Казах им: "Бунъ сяра (добър вечер)! Може ли да ви питам дали имате поздрави с цинк, никел, хром или бром?". Изкикотих се съучастнически... на себе си (защото никой друг не разбра майтапа). 
- Заебете сценария. Ще импровизирам, най ме бива в импровизациите... Да импруууувна клипа, майна! Да импозирам! Да ми импонират! Да имре калман! Да иммм... 
Тук ми запушиха устата, защото им напълних с патос царевичака и се уплашиха да не покълне... 
- Ок - намеси се дребен румънски режисьор с вид на дребен румънски режисьор. - Оставете го! Камеръ! Акцион! 
Аз в супер. Току що съм изгонен за кражба на царевични ядки против стрии на правото черво. Седя умислен и... виждам вътре Янка... Нашето Янче, преводачката от автобуса, дуранкулашка хамсия-парашутист с над 1000 скока... в чужди легла и дивани. Не се чуваме и си правим знаци. Аз правя едни, мислейки си нещо, тя прави други, мислейки си друго. Сега ще споделя. 
Мои знаци. Искам да ми даде малко пари, за да си купя нещо за след бръснене, че Тройной е празен като войнишка манерка след тренировки за клетва. 
Нейни знаци. Тя показва, че се радва, че мисля за нея и че си я представям малка долу и как си представям, че мирише. 
Мои знаци. "Не бе, глупава девойко, ето (мириша си пуловера). Аз не мириша на пот, а ти да." 
Нейни знаци. "Ако направя толуб, дали ще си проличи, че съм с онзи пуловер, който прикрива кофти превръзката? Какво ще кажеш за дупето ми?" 
Шръпт! 
Мои знаци. "Тъпа си беше, тъпа си остана" (тук вече бел. авт. се пише от бел. автопилот защото авт. се е нашлякал с 'Дон батюшка' и шпротьi и се чуди как е метранпаж на руссский). "Обичам да се плъзгам и така... по време на секс... и така... но не с теб" (знаците ми наподобяват жестовете на шофьор на военен тролей, спрян от ДАИ за алкохолен тест, докато върви по диря от руло Белана... от евтината... полевата). 
Нейни знаци. "А ако порасна с още 11.65 см, като стъпя на пакет Dero?". Носи пакет Деро Сърф. 
Мои знаци. "Анален секс прави? Йес! Си, черто! Иръпшън форевър! Уан уей цикец ту дъ мууууун". Тук ме изнасят навън, за да не изеякулирам върху касовия апарат... Като на предния дубъл... 
Рекламата не ставаше за румънския пазар. Дори в Турну Мъгурели биха се изтурнали и трижди измъгурелили, но не биха я гледали. На инат я продадоха в България, но тук пък стана хит. Спират ме млади и стари и ми се радват... Вечер се връщам с 3 реда гранясали червила по ревера и с осмукани прасци... 
Сега снимам една друга реклама. На Dove... 
Дав 
Ден първи 
Преди използвах обикновена свинска мас джуркана (делиормански глагол - справка Печивото) със сода каустик. Умря прасето и секна добива. Сега гледам блажно супера. Ще ли или не ще вляза. 
Ден втори 
Влязох... и излязох... все пак е ден втори. 
Ден трети 
Влязох, кихнах. Казаха ми 238. Аз ги нарекох "простаци" и излязох. Беше малък триумф за моята решителност. Аз проговорих. 
Ден... 
Ден двадесет и четвърти 
Влязох и ми замириса на Дав. Припаднах. А бях сух. Изнесоха ме, както по време на ден 17-и. 
Ден 75-и 
Докоснах Дав на рафта. Три дни скачах от радост и повръщах полски прелини, произнасяйки "Кршищов Бржежински" с цел да върна Калининград на Полша или на Германия... или друг псевдополитически протест. 
Ден 128-и 
Купих си Дав. Крия се от приятелите. Дали ми личи? Все пак, аз съм човек, купил си крем-сапун Дав!!! Ще се върна вкъщи и ще епилепсирам върху касовия бон. Бон-бон! 
Ден 145-и 
Не се сдържам. Носът ми вече е добил формата на ръба на кутията на Дав. Смъркам както рус журналист мюсли. И на сън да ме бутнат мога да нарисувам бар кода. 
Ден 178-и 
Съблякох се. Извадих Дав от кутията. Не издържах. Свестих се на земята. Полюцията на леглото. Дав на възглавницата. 
Ден 178 и 1/2 
Близнах го. Ако имах ученици, биха познали по кожата на лицето ми, че ползвам Дав!!! 
Ден 200 
Сефтето. Измих си корема с Дав. Мазничко. Мокричко. Иръпшън. Цикец! Не съм на себе си. 
Ден 210-и 
Вече съм си мил всичко с Дав. Ходя като нов човек. Вече имам ученици. Уча ги на Дав. Те ми викат "Учителю!", аз им викам "Давввв". 
Ден 232-и 
Спя с Дав от много време. Пробих му дупка. Защото така ми харесва! 
Ден 283-и 
Събудих се с риза. Странна кройка. Ръкавите ми се бяха оплели на гърба. Няма иръпшън. Няма цикец. Прекатурих се от леглото. Паднах на земята. Къде ми е Дав?!?!? Има епикриза. Пише "Пристрастен към Дав - прецедент". 
Захапах със сетни сили един молив и добавих гордо "И 1/4 ХИДРАТАНТЕН КРЕМ!" 
Очаквайте скоро тази реклама по bTV... или btw... 

неделя, 27 март 2011 г.

Денят след утре - политически размисли и песен за финал

Понеже и следващата седмица я започвам командировъчно та си викам, да направим кратък обзор на ситуацията. Не, че по хотелите няма навсякъде нет, ама нещо напоследък се хващам, че като се прибера за лягане и ме е хванал мързела.
Та така, командировчица. Добре, че е къса. И да ви кажа, или аз не мога да чета или тия от България Еър съвсем са полудели - на билета ми пише (електронен, естествено, кой вече купува хартиени билети), та на билета, дето дойде по мейла си е написано черно на бяло, че ще хвъркам до Бургас за час и 40 минути. Леле, викам си, тия да не раздават делтапланери бе. При това пише, че е с междинно кацане. Кво междинно бе, до Бургас височина не може да се набере, макар че Боинга най-вероятно е набор на фенка на Гоце.
То било през Варна, леле. Наистина не са в ред, надявам се да е печатна грешка, ама утре ще го видя на живо. Няма такава смешка - за Бургас с междинка през Варна. То до Лондон се лети без почивка, мамка му и прасе, до Лисабон също, що до Бургас с преспиване, а де?
Сега ще ме питате що не запаля колата, ами се возя на баракуди? Просто е - магистралката не е готова, нафтата си седи на 2.50 за литър (егати мораториума, да се бяха спазарили за 2 лева иди-дойди, ама на 2.52 си е жива порнография, ако ме питате), а селяните след Нова Загора - да не дава Господ, камикадзета отвсякъде.

В блог.бг - смях по трибуните. Гледам Стефчо понадигнал главица и пак се сипе за "гола, девствена и безсрамна". Хайрлия да им е, нека си го четат.
И онзи малоумник Чу продължава да бълва като бетоновоз на последна плоча, ама Писковица нещо се е покрила, навярно превежда. Или Митеран (тоя писал ли е мемоари) или некоя овца от единия баир на другия. Според мен по-скоро е второто, ама знае ли човек.
Скука в блога, гледам и други го коментират. Току Кушела плювне нещо по империализЪма, ама вече доскуча и се вмириса. По-често да се къпе, бих казал, ама то фуражката не прощава, човекът си е свикнал да се къпе в неделя само и това е. И ако има топла вода де, че като знам какви го правят напоследък Топлофикацията мани-мани.
Другарят Хитов и той така - пусне някоя простотия, че в Либия се живее по-добре от България, че социализЪмът ще победи всеки момент, ама освен ония двама малоумници (бай Милан и другаря Владимир) май други не му се връзват вече.

От пролетта е. Полудява народецът. Ей на - вчера Станиша събра бабите и се бие в гърдите, че народът е зад него и че трябва да взима пак властта. Не се сеща, че с тия 15 000 пенсионера до следващите избори я изкарат 8 000, я не. И не заради Бойко, ама възрастта си казва думата и природата.
Гоцето и той се пъне - вика, младите нападат банки, защото са в безизходица. Абе Гоцко, я гледай певачките и не се изказвай неподготвен, че се излагаш. Знаеш ли колко пари са 500 лева у село Кортен, а? (от там е онзи, дето превзе банката в Сливен). 500 лева там са като 3 000 в София, анкоолу. Не е от бедност и безработица, други са нещата, ама да не навлизаме в тематиката, че е сложна материя.
И колко банки се нападат бе, Гоце, в България, че нещо не се сещам? Знаеш ли колко банкови обира има на седмица в Швеция или Англия, а? И хайде, Англия глад, империализъм, безработица и екплоатация (ако цитираме другаря ти Маркс), ама шведите бе, Гоце, шведите, дето са построили и социализЪма и комунизЪма даже, що и при тях бе?
Много си прост, Гоцка, ама много. Да ти се чуди човек на акъла и на мечтите. АБВ-то ти де, дето го превеждам като Абдали Бленуват Власт.
Ако не знаеш (не, че знаеш де) думата "блян" я е измислил Пенчо ти Славейков, дето Крадлив дедо (ортак по коалиция) викаше, че е брат на Петко Славейков.
И Крадлив дедо е прост, наверно затова ченгето Бриго ни агитира да ни става президент. Така де, след прост президент да си имаме пак прост, че то от времето на Пешо Дамаджаната така ни тръгна, после недоразумението Жельо, после Пешо адвокатчето, сега Гоце...
Да прекъсваме линията, че лошо.
Как пък един Вацлав Хавел не ни се падна, ами все малоумници, ей това се питам. Даже на Лех Валенса скланям, нищо, че е със средно образование.


И накрая песничка. За теб. Готина.

Как се бута правителство с червена свирка - мечти Станишеви

Вчера София се беше позадръстила.
Ако трябва да сме честни - имаше и един и половина хубави поводи - откриването на мотосезона и мача, като мачът е половинката, защото футболистите така и не се сетиха, че само с тичане (Делев), чупене на стойки (Благо) и гледане лошо (Макриев) не става. Трябва и да се уцели топката.
Третото задръстване , обаче, беше жалкото издихание на Станиша и компания.
Според тях се били събрали над 18 000 човека (според мен - не повече от 12 000), като имаше около 10 000 зъба - биология, какво да се прави. Бяха им раздали плакати, балони и свирки, да показват червен картон на правителството.
Няма такава наглост - отпред се изтъпанчил Р. Овч. и почти в прав текст си каза :ей, да си правим проектите с Русия, че иначе ще се наложи да връщаме пари, някакъв друг смешник искаше да вдига пенсиите, ама не каза от какво да отрежем (според него не трябва да се прави инфраструктура) и въобще - смях в залата.
Нагли са. Ама много. И твърде много ми напомнят на Ал Капоне, който искаше "справедлив" процес (ако се сещате за филма "Недосегаемите" ще ме разберете). Почти винаги е така - тези, които най-много не спазват правилата искат най-много правилата да се спазват за тях. Само за тях, иначе не.
Що Станиша не се сети как полицията напляска хората пред Парламента? А? Що тогава не каза нещо, а викаше - ужас, клатят държавата. Ами ще я клатят, когато левите тикви са на власт да се клати държавата даже е полезно. Или да се сети, как миньорите сами си удряха главите в земята, ама де такива спомени.
Вечерта по БТВ Станиша се изтъпанчи при Оцетла Петрова и такива глупости наговори, че даже се уплаших. Ако не сте го гледали да ви кажа - викаше: Докато бях аз на власт имаше пари, сега няма; Германия имала за 2010 година 3 % ръст, ние - 0.3 %, а преди - тя 1 %, ние 6%; защо сега се събират по-малко данъци...
Ей такива неща.
И понеже Оцетла е тъпа, да му отговоря аз - специално за данъците, че другото го знаят и малките деца - защото, другарю Станиш, тогава внасяхме (което ще рече акцизи, данъци и ДДС), а сега имаме доста по-голям износ (което е липса на тези неща, а ДДС-то се връща на производителя).
Ако не го знае - е тъп като гъска, а ако го знае, ама го дрънка - е такъв жалък популист, че Жорж Ганчев пред него е направо Айнщайн.
Галъпите (ако не знаете това са класиците Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, онези, милионерите) пускат някакви партенки, че БСП си вдига подкрепата и че Куневица ще стане президент. Милите ми мечтатели - надяват се да се върне Станиша и пак да даде пари за голфа, че и двамата яко са инвестирали в този спорт.

Днес пак ще се задръстваме - заради бензина (за мен нафта де, че карам дизел). Ей това е смислено, защото Лукойл се правят на ощипани моми и ни цакат яко. И ще се съберат поне 10 пъти повече хора (и 50 пъти повече зъби) от нещастнияте фенове на Станиша.
Няма да има червени свирки, ама това трябва да се чуе. И да се вземат мерки. Бързичко.

събота, 26 март 2011 г.

Ако още се съмнявате, че левите тикви не са в ред

Понеже често ме обвиняват в нетолерантност и се налага да давам примери и цитати - ето едно нещо, което напълно опровергава опонентите ми))).
Винаги съм знаел, че тъпотията е заразна, колкото и медицината да не е намерила доказателства. 
Направо без коментар, че кой знае какво ще напиша))))).

Чавес: Капитализмът е унищожил живота на Марс

Капитализмът може би е виновен за липсата на живот на планетата Марс, заяви социалистическият лидер на Венецуела Уго Чавес.
„Винаги съм казвал, чувал съм, че не би било изненада да е имало цивилизация на Марс, но може би капитализмът е дошъл там, империализмът е пристигнал и е унищожил живота на планетата", каза Чавес в реч по повод Световния ден на водата.
Уго Чавес, който също така държи отговорен капитализма за много от световните проблеми, предупреди, че водните ресурси на Земята се изчерпват. „Внимание! Тук на планетата Земя, където преди стотици години или по-малко е имало огромни гори, сега има пустини, пише БГНЕС. Където е имало реки, има пустини", заяви венецуелският лидер, отпивайки от чаша с вода. Според него нападенията на Запада срещу Либия са по повод водата и петрола.

петък, 25 март 2011 г.

Как лъжат пишман-докторантите (Митко Хитов и посткомунистическите измами)

Уважаемият докторант на УНСС Митко Хитов пак се е развихрил и импровизира като другаря Троцки на конгрес на селската беднота в Петербург през 1919 година.
Тоест лъже, та се къса.
Както не веднъж съм обяснявал левите тикви обичат да преиначават нещата - още от времето на "Капиталът"" и другаря Маркс, който е един от най-известните лъжци на земята (за незапознатите, вече има информация, вижте цифрите, върху които другаря Маркс строи теорията си , лъже тоя, лъже като индобългарин на Женския пазар, вижте само броя на цитираните от него влакови катастрофи в Англия и после ще си говорим).
Та къде лъже Митко Хитов и се държи като стар комуняга с фуражка, тип Кушел.
Ето ви цитати от krizata.blog.bg :

24.03 15:23 - Либийците живеят в пъти по-добре от българите
Автор: krizata Категория: Новини    
Прочетен: 2591 Коментари: 58 Гласове: 
59

Последна промяна: 18:38
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bgПостингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това ли е кървавият режим, който трябва да бъде унищожен?
Либия:
БВП на глава от населението - 14 192 $
На всеки член от семейството държавата изплаща дотации в размер на 1 000 $ годишно.
Помощите за безработица са 730 $ месечно.
Заплата на медицинска сестра - 1 000 $.
За всяко новородено се изплащат 7 000 $.
Младоженците получават 64 000 $ като подарък от държавата за покупка на жилище.
При започване на бизнес като едноличен търговец - материална помощ от 20 000 $
Големите данъци и сборове са забранени.
Образованието и медицината са безплатни.
Образованието и стажовете в чужбина са за сметка на държавата!
Веригите магазини за многодетни семейства са на символични цени за основните хранителни продукти.
За продажба на продукти с изтекъл срок на годност - големи глоби и задържане в подразделенията на специалната полиция.
Част от аптеките - с безплатно отпускане на лекарства.
За фалшифициране на лекарства - смъртно наказание.
Наем на държавно жилище - не се плаща.
Ползването на електроенергия е безплатно.
Продажбата и употребата на спиртни напитки са забранени - "сух закон".
Кредитите за покупка на автомобил и за жилище са без лихва.
Услугите на агенциите по недвижими имоти са забранени.
При покупка на автомобил 50% се плаща от държавата, за бойците от народното опълчение - 65%.
Бензинът струва по-евтино от водата - 0,14$ за литър.
70% от семействата живеят в собствен дом.

Добавяме най-големите запаси от прясна вода (35 000 куб. км) и готовност още това лято да бъде въведен "златен динар".
А сега да попитаме другаря Хитов.
Другарю Хитов, 30 % безработица в Либия добре ли е?
41 000 000 000 долара външен дълг добре ли е?
Номерът с БВП на глава от населението не работи - просто либийците са малко като хора, ндам - вижте колко петрол изнасят и после вижте колко хора са, нали може да делите прости числа?
Интересноооо, защо като е толкова хубаво в Либия някакви идиоти се бунтуват? Дали са подкупени от ЦРУ, МИ 6 и МОСАД едновременно, а?
Това същото ЦРУ (и останалите) дето подкупиха тъпите унгарци през 1956 година, още по-тъпите чехи през 1968 година и най-тъпите поляци през 1980 година.
Ех, Хитов, Хитов))). И в тези три държави уж беше безплатно образование и медицинската помощ, и там живееха весело и щастливо, ама се бунтуваха, Хитов, бунтуваха се, та се налагаше с танкове да ги газят и да им обяснят, че на тях трябва да им е хубаво.
За кого плачеш, Хитов, за този, дето взриви самолет над Локърби, за този, дето организираше държавен тероризъм, за този, дето измъчваше българи ли?
Зная, че комунистите сте интернационалисти, но малко се озаптявай, Хитов, че цял живот ще си останеш докторант. Даже и в УНСС.


Ей, идиотите не се свършват, честно!

сряда, 23 март 2011 г.

Щрунц - за разтуха

Понеже не бива все за идиоти да си говорим - хайде малко Щрунц))).
Възстановяваме бавно, но сигурно.Животът не ни позволява да сме идеални
Аз, като един умен човек, който храни опит и от чуждия такъв, много обичам да давам съвети. Ще ви съветвам сега за спонтанността (дума с три нъ-та и три тъ-та, е има и две о-та, две а-та и две съ-та, но да не издребняваме).
Трябва да сме спонтанни в секса, да няма уговорки, приготовления. Да живеем за момента. Защото аз веднъж изтървах mementoто и още ме mori това.
А то беше, защото отново исках всичко да е идеално. Но не като старата соц. дъвка “Идеал”, чието име представлява за цяло едно поколение съвсем същата гавра като да кръстиш морга “Щастие”, презерватив “Sure”, торта Мраморна, циганин Белчо или шампоан “Глава и рамене”(сякаш ако нямаш косми на раменете не трябва да го ползваш, а?). А като онова, от което после, докато го разказваш, те заболяват зъбите, толкова захарен е споменът.
Поканен съм от едно създание на вечеря със свещи. Попитах я какво да взема, а тя ми каза нещо за пиене.
Ясно си беше, че вечерята беше камуфлаж за хорските езици. Ако не се сещате за какво става дума, ще ви намекна – секс! Щедростта ми, прословутата горката, не ми позволи да взема по-малко количество вино от 25 литрово бидонче, ексдом на сирене за експорт.
Три часа след началото на приготовлението бях готов. Пълно снаряжение. С раница и бидонче на връв. Бидончето го бях оборудвал с колелца от един куфар, които залепих, за да мога да го суркам, че от нас до кв. "Чайка" си е бая път. Със себе си носех отварачка за бира, лента с 32 презерватива около кръста, залепен микрофон на гърдите (обръснати преди това), за да мога да запиша за поколенията разговора, снимки от казармата, диапозитиви от Ермитажа, резервен чифт чорапи (в случай, че тези се изпотят от мъкненето), американско веро и ръкавици за миене на чинии, аптечката от колата, парализиращ спрей за vinoveritas джебчии, половин хляб и две кебачета за из път, бутилчица с газ за запалки, видеокасета “Анални кралици ІІІ – Презареждането” и още една от сватбата на братчеда, фотоапарат, 5 резервни ленти, китара на гърба, песнопойка, джапанки, тривка, пемза, хавлия и шапка за баня, четка за зъби, флос, уокмен, зарядно за мобилния, помпа за увеличаване на пениса, молив за карти, лист с начертани полета с Н и В, пак за карти, колода карти, тесте джокери, колекцията от салфетки за размяна, испанско-български разговорник, за да превеждам Хулио Иглесиас докато пее, книжка за оцветяване, контактен гел, гел за коса, антипърспирант, тиган за незалепващи на сутринта палачинки, вакуумиран плик с пъстърва в марината, малка разфасовка от бурканче с кисел чесън, две свещи, три божура, чекийка, магнит и цял джоб пълен с ядки и кламери. Всичко това беше или в раницата, или привързано по мен и дрънчащо величествено. Беше удвоило теглото ми, но това не ме плашеше.
Не можах да вляза в колата. Опитах да си взема такси, но таксиджията се прекръсти и почна да нечленоразделя по радиостанцията, като се разпаряше от смях. Останалите бакшиши на пиацата му отвърнаха с клаксони и присвятквания. Добивах лека известност.
Залезът падна над града. Сигурно още го боли задника от телевизионната кула, но стоически си замълча.
Мъкнех се като терминатор повече от час, погледът ми мразеше всички жълти коли и им казваше I’ll be back. Бавно напредвах, почивах, пушех, а на всеки три спирания вадех китарата и свирех за пари, да не съм капо.
В около 23:57 часа пристигнах пред блока. Опитах се да мина през входа, но не успях. Всичко ми пречеше. Успях да отворя и другата страна на вратата с лопатката, която висеше на кръста ми, но като стигнах до асансьора разбрах, че да вляза там екипиран така е все едно да си вкарам главата в ауспух.
Излязох пред блока и натиснах звънеца й, чаках. Чаках. ЧАКАХ. Н и к о й. Натисках и натисках, чак взех да скимтя. Тогава реших да й направя серенада. Извадих китарата и запях “O, sole mio...”, но на португалски, защото в интернет само на този език го бях намерил. Любопитни муцуни, същества незавършили еволюцията си, накацаха по терасите. Пеех деветата песен от репертоара си, когато към мен полетяха домати, щипки, кюнци, дискети, компоти без сок и т.н., всички надлежно екипирани с викове от гаубиците им, гласейки почти едно и също: “Разкарай се, бе кретен!”. Аз подскачах и успешно маневрирах между нападките, като продължавах да възпявам срещата си с едноименната песен на Щрунците.
Вчерашна манджа, притоплена до врялост, полетя към мен и ме ощави. Пуснах китарата и взех да скимтя, квича, вия, дръгна, ръмжа... (бих добавил и да си оближа топките, само и само да разберете за каква кучешка болка става дума). Доволство залегна вражеските редици от балкони. Хъхъкания и отекващи оригвания описваха първия успешен удар-попадение. Събрах сили и гневно им запях “Комунизмът си отииивааа...”, защото с ощавеното си теме бях същински Щрунц Тръпката, пародия на Кръпката, който сам по себе си е пародия на... и той ако знаеше кого щеше да се ожени за него...
Врагът се оживи. За 35 години съвместно съжителство, входът за първи път беше задружен. Имаха общ противник – един келеш, пеещ на неразбираем език и то равноделно. Нещо, което е в разрез с тяхното понятие за култура, бахур, кючек и Чайкафолкфест.
Отново артилерия. Замразени патладжани, автомобилна гума, портрет на нечия жена в рамка, голяма да се събере Наполеон с вдигнати ръце, часовник с изпружена кукувица, саксия с мушкато (естествено последвана от удар с тиган в глава, като последната е на осквернилия мушкатото шипченски опълченец от "Чайка", а инерцията на тигана е придадена от ръката на онази, която преди 20 години и преди 20 килограма му е взела фамилията).
Включиха и юнген солдатените. Келешите квичаха от кеф и хвърляха по мен чиниите с гадни манджи. Един превъзбуден сополанко метна супник с потекло, а потеклото, в лицето на баба му, припадна потресено.
В продължение на час може би, а защо и не, продължи битката. Краят настана, когато о.з. обергрупенфюрерът на блока, облечен в потник, който някога е бил без дупки, но и тогава едва ли е скривал могъщо окосмените му телеса, ме заля от втория етаж с бензин и си запали цигара. Всички спряха да хвърлят и настана тишина, прасе да заколиш – ще се чуе... Изродите чакаха да видят дали ще ме запали. Аз не чаках.
Някой беше повикал и полиция. Разбрах го, докато бягах панически само и само да не ме подпали гадният фашист, и видях в огледалото за обратно виждане на раницата полицейски лампи. Отвсякъде е било време да си ходя.
На следващият ден се видях със създанието. Бях в лепенки, синини, изгаряния, опърлени косми в носа и ушите (забравих да спомена, че като избягах направих глупостта да си запаля цигара и...). Тя каза, че живеела в другия вход. А и квартал „Чайка” ли съм казал? О, не, тя живеела в квартал Левски.
И така. Човек никога не може да е идеален. В стремежа си да подготвим всичко изпускаме най-важното. Живота!
Хайде, аз ще си ходя вече. Пич, я ми подай онази патерица.
http://strunz.be/

Световен ден на психичните заболявания - един психясъл ляв идеалист (тиква)

И идея нямам дали е вярно, но сутринта го чух в колата по Дарик. Има един твърде симпатичен доктор, дето участва в сутрешния блок и винаги ми вдига настроението. Но темата не е за него, а за психичните.
Тези със заболяванията - гаднооооо.
Защото всяка болест си е кофти. И не го пожелавам на никого.
Обаче има едни, дето хем се водят нормални, хем са си за освидетелстване. Наричам ги леви тикви. И са такива.
Една такава лява тиква блогнала в блог.бг една твърде смешна простотия, че империята на злото не било СССР , а било САЩ. И за пример , милият, дава един безкраен списък с малоумщини, който трябва да ни убеди, че империализЪма е жив и че трябва да се борим с него.
Списъкът наистина е впечатляващ, само дето се изпуска нещо твърде важно.
Не отричам , а и никой няма да отрече, че САЩ са водили войни. Доста. И че не всички са ги спечелили. И че не всички изглеждат (от сегашна гледна точка) достатъчно мотивирани.
Обаче, обаче, обаче - нямам спомен , а и никой не може да ми посочи държава, която след като САЩ са минали през тях да не живее по-добре.
А при СССР-то, малииииии. 
Няма държава, дето след като е стъпил въшлясъл съветски воин ситуацията да не е ад под небето и ужас.
(Тук отварям малка скоба, за да кажа на лявата тиква Кушел , че много странно как малка Финландия е нападала два пъти обичания от него Съветски съюз. Все едно пионерче да се сбие със световен шампион по бокс. Или пионерчето е тъпо или някой лъже, драга лява тикво Кушел.)
Така че хайде да мерим последствията - кой къде е бил и какво е станало: там, където САЩ са печелели - винаги е било по-добре за хората, там, където СССР се е настанило - хич, ама хич не е. И стените се строяха от комунягите, не от империалистите, както вече някои хора подчертаха в блога на Кушел. Хем строиха стени, хем хората бягаха - с риск за живота си - бягаха. С най-разнообразни приспособления - бягаха.
А обратното явление - не се наблюдаваше, никак даже. Никой не поиска да живее в рая на социализЪма.
Ей на този въпрос левите тикви отговор нямат и не могат да имат.
Ей тук са фактите, другарю Кушел. Обори този факт и ще призная, че не съм прав. Ама ако не го обориш ти ще си признаеш ли?
Естествено , че няма - левите тикви мислят с фуражките си (Кушела е бивш военен, подозирам политически офицер, закърмен с кратка история на ВКП(б) и трудовете на другаря Ленин, Гошо Тарабата и прочее изкукали тикви).


Затова предлагам - ако наистина днешния ден е ден на психичните заболявания да го обявим едновременно и за ден на левите тикви. Две в едно, дето се вика, могат да намерят още един повод да ходят да пореват на паметника на съветската армия.


Ей такива неща, смешни))). Като оплешивяващо теме на лява тиква, от фуражката оплешивяващо)))).

понеделник, 21 март 2011 г.

Олигофрените за поезията ( с препоръчана поща за един тъп комплексар)

Ако си само тъп не е проблем. Така де, тъпаци бол, един повече, един по-малко, какво толкова.
Ако си само олигофрен - пак няма лошо, болест си е, нелечима, ама и това се случва.
Когато , обаче, си олигофрен , римонагаждач и световно неизвестен комлексар - ей това вече е проблем.
Не за теб, а по принцип. Даже и за лелите с постменструален сидром е проблем, ама това е друга тема.


За незапознатите с темата - общувам си с един селски даскал, римонагаждач, които по някаква странна причина го е ударил на комплексарщина и се изразява твърде важно и на способна цена.
Според римонагаждача българската поезия е толкова велика (и той, милият олигофрен се е наредил в редичката на поетите), че видите ли - останалия свят ни завижда и ни мрази и въобще и изобщо. Според мен се е надявал да пусне някое от тъпите си стихчета някъде, порязали са го и сега плаче като вдовица за кроасан. Не мога да не се сдържа и да не цитирам един два бисера от плача на олигофрена:

Светът не обича да чете българска поезия, защото гръмко трябва да признае словесното ни върховенство.

По-нататък ме е срам да цитирам. Това Шекспир, това Данте, това Пушкин, Шилер, Хайне, Лермонтов, това Бродски... ало, чш. кви бЕхте вие бе? Я мирно пред олигофрена Чу, дето знае, че световната поезия е нищо, а българската (и тук олигофрена се нарежда до Ботев, Яворов, Дебелянов и Вазов и изпружва напред вратле, та да му лъсне плешивото теме, без да се сеща, че от изброените май плешивци няма), та българската поезия е номер едно и по-по-най даже.
Ако не беше пошло, щеше да е смешно.
Ми така де, да се е сетил Хайне, че може да пише за индобългари от неясен сексуален вид? Ми не се е, щото е прост.
А олигофренът се е сетил и даже го е омешал с Апостола.
Да сте видели Бродски (защото другите когато са живяли фотошоп не е имало) да се е разпищолил по нещо меко и да си е праснал муцуната на някакви по-яки чичовци? 
Ми няма да видите, какъв е тоя Бродски бе, някакъв нобелов лауреат само, лежал в затвора, докато олигофрена е възпявал социализЪма по селски седянки за кеф на партийния секретар и две застарели лелки от ОФ. (за повече виж по-старите ми постинги , където съм показал какво виси в блога на съответния олигофрен).

Простотията не ходи по гората, по хората ходи. И най-вече ходи по олигофрени.
И по подмокрящи се (по възрастови причини) постменструални лелки))).

Направо си мисля, че някой е превел на арабите нещо от олигофрена и хората се вдигнаха на революция))). Ей така започват промените, ндам))) (това последното е опит да се пошегувам с твърде сложното положение в Либия, дано да свърши по-бързо).

Още веднъж за войната и идиотите

На ляво мислещ лузър и на идиот не можеш да обясниш нищо.
Защото той знае.
Знае какво е правилно и неправилно, знае, че е прав (даже , когато съгреши) и знае, че ще е лузър докрая на живота си.
За левите лузъри и идиотите (не всички идиоти са леви лузъри де, има и такива, които са само болни) войната срещу Кадафи е заговор на империализЪма и капитализЪма, дето е прогнил и който иска да направи трета световна война.
Странно, да ви кажа, откакто комунизЪма падна (или поне откакто падна в бившия СИВ и Варшавския договор) левите лузъри все война бленуват.
Чакат края на света и това е.
Не, че ще го дочакат, ама са длъжни да се изкажат и да се възмутят от империализЪма (някой още не са излезли от учебниците по политикономия, ндам).
Наблюдавам от няколко дни това твърде малоумно държане почти навсякде - от блог.бг до коментари в повечето сайтове - левите лузъри се възмущават.
Интересно - същите тези не се възмущаваха, когато Кадафито нападна с танкове и самолети цивилни граждани, хич възмущение нямаше. И при Садам беше така - когато нападна Кувейт, когато изтрови с газ половината си кюрди - траят левите лузъри и не се възмущават. Обаче , когато някой реши да каже : хайде стига бе, малиии, тогава настава плач, направо изгубена Станка и злочеста Кръстинка.
Човешки права?
Левият лузър мрази тези думи, ндам)))).
Хуманизъм?
Тц! И това е омразно!
Престъпление срещу човечеството?
Това пък какво е?


Войната е гадно нещо. Твърде гадно. Още от времето на другаря Ленин и другаря Сталин е гадно, а когато се включва и другаря Хитлер става вече съвсем отвратително. Но има случаи, кагато е неизбежно. 
Защото животът не е борба между доброто и злото, а между лошото и по-лошото. И аз затова съм на страната на лошото.
Защото да си борец за мир не означава, че трябва да оставим някакви малоумни идиоти (Дали се казват Кафави или Садам е все едно) да си развяват коня.
Петрол, викате.
Ами и петрол. Петрол, който да даде шанс на бедните хора в арабския свят да имат по-добър живот, а не семейство Кадафи да има банки, италиански отбори (щото едното синче искало да бъде футболист) и т.н. Интересно - в скандинавските държави има петрол (еле в шелфа им), пак го дърпат големите петролни компании, но поради това, че там няма Кадафи и леви лузъри всички живеят чудесно (справка - стандартите на живот в скандинавието).
Естествено, че има икономически интереси. И винаги ще има. Въпросът е в преразпределението. А ясно се вижда (поне от един век насам), че където има леви лузъри разпределението е винаги в полза на една малка клика идиоти, а където има нормални демократични правителства - всички живеят по-добре.


Ей затова става дума, ндам)))).
Простичко.
А войната си е гадна. Дано тази да свърши сравнително бързо.

неделя, 20 март 2011 г.

Щрунц - за хлебарките

Войната с вредителите винаги е била неравностойна.
И Щрунц го знае най-добре.
Една история, потънала в дебрите на затриването ми в блог.бг.

Значи имахме проблем с хлебарките и аз ходих до един магазин, където знам, че продават каишки против бълхи. Мисля си, че и против хлебарки ще стават. Въпреки спора с продавача поръчах няколко, колкото да пробвам.

Настана вечер, Слави изгрее. Чакам аз на пост да излязат. Излезе една и се юрнах да бягам след нея с каишката да я озаптя.
Бяга като пърхот по судоку това хайванче, а аз тракам с педикюр по теракота след него.

Наизлязоха още. Станах разноглед. Всяка втора дума ми беше "юлар" и то на фалцет.
Цяла орда са. За секунди в мен се сбори желанието или да се изявя като полски кино-оператор или като янки с напалм през 60-те.
Като се сетих за напалм се сетих и за лак за коса и запалка.
Взех гореспоменатото и почнах да отцепвам района като пърлех наред. Няма да описвам каква миризма и остатъчна болка беше. Видимост нулева. Като спрях да напалмирам и отворих прозорците да се отмирише и отдими, се огледох за трупове. Ни един! Само аз бях обезкосмен, на места с мехури. Успокояващото в случая беше, че и мехурите и хлебарките изглеждаха по-красиви с лак за коса. Липсваха по три педи косми от началото на всеки крайник. "Крайник" казах, а не "член". Така!

Те се прегрупираха. Хлебарките.
Аз отново хванах каишката и ги изгледах злобно и затърсих онази, дето им е шила байрака и им е турила знака.
Добичето беше достигнало полова зрялост и тръбно-сървайвърски нахалитет. Беше голяма колкото..., ще покажа с ръце. Е-е-ей толкова!

Запях "It's now or never" на Елвис и се засилих към нея. Един метър преди нея свих колена и се пързулнах по пода. Всичко бе умишлено. Сблъсъкът се състоя глава в глава. Веднага преметнах каишката през нея, но не успях да я закопчея. Тя ми зашлеви шамар. Хлебарка-мутант. Беше огромна. Аз я душа с каишката, а тя ме налага с шамари и юмруци в корема. Ха! Не е познала с кого си има работа. Другите се разтичаха, Вагнер звучеше някак си по детски от някъде, ушите ми бучаха, силите ми заминаваха....с последните от тях успях. Закопчах каишката, триумф на онзи на върха на хранителната пирамида, льо руа солей - се моа!

- Събуди се! Чуваш ли? - този глас толкова познат и толкова не на място в момента.

Светна се лампа. Тялото ми бе заело поза на свастика с обратна посока в леглото. Жена ми се беше надвесила над мен, цялата й коса в лак и единия край на чаршафа вързан на възел на врата й. Другият край, незнайно защо, в ръцете ми.

С цел да опазя мъжкото его ще пропусна какво се случи после.
Но сега с патешко ходене и един пакет носни кърпички клеча нощно време из нас и дебна пак. И ако видя хлебарка я загъвам с кърпичка. Да не настине докато спи. Че знам ли вече.

Войната в Либия - пацифисти, империалисти и всякакви

Ндам. Война.
Тъпото копеле Кадафи прекали и вече е време да бъде наказан.
Проблемът на тъпите копелета е, че не винаги осъзнават тъпотата си и че вярват в духове. Кадафи се надяваше, че ще се измъкне. Както се измъкна за Локарби, както се измъкна за нашите медици. Както се измъкваше винаги.
Е , този път няма да го огрее.
Номерът с подкупите, с палатката и с камилите няма да мине.
Тъпите копелета почти никога не схващат, че всяка простотия си има край. И че има и наказания.
Чета из нета призиви на разни пацифисти (комуняги най-често), които -естествено - обвиниха целия империализъм в световен заговор и в какво ли не и реват, че ще има невинни жертви.
Странно, комунягите не реваха за Локарби , не реваха даже и сега, когато тъпото копеле нападна със самолети и танкове Бенгази. Или тези не са невинни жертви?
Тъпа история.
Този тип пацифизъм е тъп. Много. Спомням си, когато реваха за Садам, същата простотия. Или когато в Русия хардкомунягите спретнаха преврат. Тогава Гоце викаше - аааа, да не взимаме отношение.
Страшна простотия.
Все си мисля, че най-накрая трябва да се схване основното правило - в 21 век не може и не трябва да има тъпи копелета, които да живеят с илюзията за безнаказаност. 
Светът поумнява. За щастие.

п.с. Анонимните, помолих да не пускате цитати от дебила в коментарите. Гнуслив съм. Трия без жалост, да знаете.

четвъртък, 17 март 2011 г.

Идиотите и войната

Напоследък светът е изкукал. Яко при това.
Появиха се нови апокалиптико-идиоти, които пророкуват война. А сега де?
Последните три-четри години се нагледах и се наслушах на лузъри-идиоти, но тези са от някаква нова порода - Рубини обещава само край на света (икономически), Хазин мечтае за соцреволюция, планова икономика, тук на наша почва уважаемият г-н Хитов плаче по сталинизмо-комунизЪма, а тия новите направо ги утрепват.
Досега си мислех, че за да си завършен идиот и олигофрен е нужно да си поне пишман поет от село (може и Варненско даже), обаче си задавам въпроса дали лекичко да не скрия част от дипломите си, особено тези, дето са икономически. Защото някакви икономисти станаха по-големи дебили и от Чу-то.
Един от тия вика - война, братя, голяма война, продавайте де що имате и това е. Ама не казва какво да купим де)))).
Обаче къде ще е войната и каква ще е - дума не обелва.
Ей за този случай говоря:
Пол Джозеф Уотсън, 10 март, 2011 г
Ex-Goldman Sachs Analyst: “Major War” Coming End Of 2012, Infowars.com.
Мащабният конфликт ще доведе до рухването на пазара на ценни книжа, прогнозира стратегическият анализатор Nenner.
Вчера, когато прогнозистът Чарлз Nenner каза пред Fox Television (Fox Business Network) за това, че „Дау Джоунс (Dow Jones) ще се срине до ниво 5.000, заради мащабни военни събития, които ще разтърсят света в края на 2012 г. водещите на Фокс Дейвид Есман и Елизабет Макдоналд замръзнаха в шок.
Видеото може да гледате ТУК.
Неннер, бивш технически анализатор в Goldman Sachs, сега оглавяващ „Центъра за изследване Чарлз Неннер „, който прогнозира тенденциите на пазара, прави това с помощта на специална компютърна програма за предвиждане на поведенческите модели анализа на ценни книжа.
Nenner предвиди краха на пазара на недвижими имоти и пазара на ценни книжа повече от две години преди рухването на „Леман Брадърс“ (Lehman Brothers).
Сега Nenner прогнозира, че Dow ще падне до 5000 – огромен скок надолу, като се има предвид, че в момента той е на ниво над 12 000, както и факта, че индексът е падал до най-ниската си точка на 6.547 по време на икономическия колапс през март 2009. Във връзка с тази перспектива Nenner препоръча на клиентите си почти изцяло да излязат от фондовата борса.
„Аз препоръчвам на клиентите си, пенсионните фондове и хедж фондовете почти изцяло да напуснат пазара“ – каза Nenner, като обясни, че падането ще става в продължение на няколко месеца, като крайната точка, от която ще започне срив на Dow ще бъде 13 000.
Кое ще бъде Това нещо, което би довело до катастрофалния срив?
Нефтеният шок, който може да бъде задействан с „ден на гнева“ във връзка с протестите в Саудитска Арабия или може би нещо друго? Според Nenner, който изследва цикличността във военно и мирно време, сривът ще бъде предизвикан от мащабни военни събития в края на 2012 – 2013 година.


Е тука вече къртим, чистим и извозваме. Просто да се чудиш и да се маеш - тоя пиян ли е или е дрогиран или е комбинация от двете.
Или пък - ей сега ми хрумна - е прочел някъде поезията на селския ерген Чу и се е побепцал окончателно и безвъзвратно.

До успокоя хорицата - идиоти бол, не се връзвайте))). Идиотите са твърде талантливо-изобретателни. Пълни олигофрени, ндам))).
И едно интересно съвпадение, открито не знам от кого, което не казва абсолютно нищо, но е занимателно)))


Ако съберем датите на земетресението в Япония и атентатите в Търговския център ще получим ... 11.03.11 + 11.09.01=22.12.12
 
Яко , а?
 

сряда, 16 март 2011 г.

Какво си припявам вечерно време

Тези дни се е събрала работа за 4 китайски народа, с все пенсионери и пеленачета.
Едвам смогвам да хвана мачовете от Шампионска лига, което вече си е чиста проба идиотия.
А, като казах идиоти - налитат бе, малииии, налитат здраво. Напоследък са ме напълзяли олигофрено-комуняги (виж предишния постинг), което си е явен показател, че олигофренията не спи - тя дебне, пише, доносничи, плюнчи се и въобще.
Ама не ми се говори за олигофрени. Никак. Говори ми се за теб.
Да ти изпея песничка.
Готина.
Ама много готина.
Писана за теб.
То вярно, че не съм я писал аз, а Клептън, ама имам подозрение, че ме е цитирал.

Ей за тази песен става дума:

 
И важната част е предпоследния куплет, накрая))))

Не, че не си го знаеш де))).

неделя, 13 март 2011 г.

ЧУдерастия ))))

Как ще наречете човек, който пише на един ЧУдераст :
"Не зная Бог ли ти говори или ти говориш на Бога?"?

Аз като виках, че става дума за тежка форма на олигофрения (тук примесена с пристъпи на шизофрения) що не ми вярвахте?

Боже, колко мъка по тоя свят , Боже... И пак се заглеждам подир каруцата.

п.с. За незапознатите - посетете недоразумението блог.бг , за да се запознаете на живо с творчеството на ЧУдераста и фенките-баби))).

Апокалипсис сега - четенето на глупости е вредно за вашето здраве

Не зная дали е заложено в човешката природа или е феномен от края на 20-ти и началото на 21-ви век, но нещо странно ми напомня за откровенията на Йоан - дали пък историята не се повтаряла, а?  
Навъдиха се едни апокалиптици, ум да ти зайде. И не само се навъдиха, ама се роят като скакалци. Сега очаквам реките да потекат кървави, да умрат първородните и Моисей да поведе някакви хора в някакви посоки.
Не де, не обърквам Изхода с Апокалипсиса, без да съм религиозен съм прочел Библията няколко пъти. Просто седя и се чудя на идиотиите.
То краят на света се предрича май откакто има човечество, ама сега сме в ситуацията - паййййй сеееее.
Очевидно има една категория идиоти, за които всичко лошо, което се случва е хубаво. И си има причина и по-далечна цел. И даже световен заговор.
Тези дни (особено в нета) се пръкнаха едни забавни теории, просто да паднеш - имало голяма слънчева активност, която предизвикала земетресението в Япония и била виновна даже и за бунтовете по арабските държави.
Е , бива да си прост, бива, ама чак толкова?
За земетресението - не зная, да кажат специалистите дали има такава връзка, ама бунтовете и слънчево изригване - е това вече прехвърли мярката. Дали и "Великата" соцреволюция не е функция на слънчево изригване, а? Защото , че е заговор на масони, евреи и илюминати - спор няма)))). Поне 300 книжки го обясняват, даже имаше един нещастен човечец (май почина) , Никола М. Николов, който го обясняваше с примери в едни твърде тъповати "произведения".
Един друг , който неясно защо вика, че е "професор от Лондон", Димитър Иванов, и той се е изказал. Апокалиптик отвсякъде, забавен и тъповат. Ама къде е професор, така и не става ясно. Бях питал неговите фенове къде преподава в Лондон, ама отговор няма. Защото Лондон си е голямо нещо, бъка от колежи и университети и не ми се рови във всичките им сайтове, за да видя къде се подвизава това светило на икономическата мисъл. Не за друго, ами за да не препоръчвам това учебно заведение.
За Митко Хитов (krizata.blog.bg) даже не споменавам - човечецът е докторант (на тези години !!!) и повтаря като мантра Хазин, Хазин. А като прочетеш Хазин и какво виждаш - обикновен апокалиптик-регистратор. Вика (Хазин, не Хитов) - лошо е и ще става по-лошо, ама да даде рецепта как да стане по-добре - тц! Не дава. Защото не знае, очевидно. 
Представете си, че отивате на лекар със счупен крак (да не дава Господ). И докторът вика: Леле, много лошо счупване. И ще стане по-лошо. И ще стане на гангрена. И после ще умреш.))) Е, какъв е този доктор, който не те лекува, а пророкува?))) Велик ли е или е идиот? 
Защото Хазин пророкува, а лечение не предлага. То и Рубини е същия нещастник де, да не обвиняваме само великата руска душа, че ще ме заподозрете в някакво фобство или филия. Нито съм фен на някоя нация или раса, нито съм фоб. Гледам човека, а не дали е черен, бял, жълт, червен или син.

За огромно съжаление на апокалиптиците светът не свърши през 2000-та година. Ако помните, предричаха проблем 2000, самолетни катастрофи, удрящи се влакове и такива неща, а то - не стана нищо. После дойде слънчево затъмнение - мамка му и свят, пак не свърши. (Все едно не става дума за нормално явление , а за някакъв катаклизъм). После беше някаква комета - пак тц! Сега чакат 2012 и стискат палци маите да са познали. Ще ги разочаровам, ама май пак няма да се умира масово.
Икономическата криза, дето опищяхме орталъка с нея бавно си отива. За жалост на апокалиптиците. И това е нормално явление (кризата), така че наистина не разбирам защо толкова се плаче. Да прочетат другаря Кондратиев и ще видят))). Човекът отдавна го е казал, показал, обяснил. Още от края на 20-те години на 20-ти век. 
Ама апокалиптиците не четат - хич. Или четат себеподобни. И се самонадъхват.

Затова е и предупреждението - внимателно какво четете, защото е заразно и опасно))).
И вредно за здравето.

събота, 12 март 2011 г.

Идиоти, Андрешко и нЕкои съображения - икономика ли?

Гледам - идиотите изпълзяха. Като хлебарчици са, даже в този блог влизат, ама нали съм демократ няма да ползвам "Райд" и ще ги оставя да си живуркат.
Да продължим темата за икономиката, защото тя (по един или друг начин) влияе на видиотяването и лузърите с по-лабилна психика от обикновени мрънкачи стават Андрешковци, революционери, комунизЪма им избива на челото като въшка върху съветски воиник и изобщо - пайййй сееее))))).
Хайде да отбележим някакви неща, ей така, мимоходом, защото не всеки е длъжен да разбира от макроикономика, а подозирам, че освен идиоти ме четат и нормални хора.
Повишението на цените - ндам, вдигнаха се. Рязко. Някои неща доста рязко - петрол и храни, най-вече.
Дори и да нямаше бунтове в арабския свят беше повече от ясно, че цената на петрола през 2011 година ще е около 100 долара за барел. Тази прогноза съм я дал още миналата година (през юни) и ако модераторите от блог.бг не ме бяха затрили щях да се самоцитирам.
Факт е, че заради арабските революции скокът беше рязък, а не плавен, а при всички резки скокове има еуфория и надценяване. В последните дни петролът се успокои и леко спадна, нещо, което очаквам да продължи още малко и цените да се стабилизират около 100 долара за Брент, и 90 за другия петрол.
С цената на пшеницата се наблюдава абсолютно същото. Тоест, феномен няма. Има движение. Ще цитирам Боб Фарел по този случай - "Няма нови ери в икономиката - всяко рязко движение в една посока води до движение в друга посока."
Това беше на ниво свят, в България нещата (както винаги) са леко извратени - факт е, че дори да няма картелно споразумение българските производители и търговци в по-голямата си част се опитват да изкарат норма на печалба поне 2 пъти над средноевропейските норми. Направо си тананикат "Живей за мига" и това е. Като започнеш от Лукоил, минеш през хлебари, мандри и т.н. - ей това е положението. Донякъде лоша шега играе и твърде неефективното производство у нас, но това са 50 % от играта.
Примерче, за да не съм голословен - българските ябълки са 2 до 3 пъти по-скъпи от македонските. А македноците европейски пари за земеделие нямат. Хич нямат. Значи или у нас се работи твърде неефективно, или от производител до клиент по цялата верига има твърде неефективни и/ или мошеннически дребни номерца. Склонен съм да кажа, че и двете неща ги има. (Примери с картофи от Франция, чесън от Китай и т.н. няма да давам)
А Андрешковците най-често са част от тази верига - мрънкат, псуват и най-често не работят, а търсят начин да изкарат "лесни пари". А аз не зная законен начин за подобно изкарване. То май и няма такъв, ако не броим тотото де, ама гадната статистика вика, че шанса да те изяде акула в центъра на София е по-голям от шанса да спечелиш джакпота.


Ей такива неща - мъка, мъка)))).


И да не забравя - песничка, за теб)))четвъртък, 10 март 2011 г.

Изтрещяването и движение "Няма да плащаме"

Напоследък народецът изтрещя.
Ама яко.
Чета в нета призиви за спрем да плащаме. Да не плащаме данъци, кредити, да не плащаме нищо.
Очевидно андрешковщината вилнее с пълна сила. А това е по-страшно от свински и птичи грип плюс СПИН.
И какво ще стане, ако спрем да плащаме - ами ще си убием държавата.
Защото данъците (моите и вашите) са заплатите на учители, лекари, армия, полиция, чиновници, пенсиите на пенсионерите.
Което означава, че спрем ли - убиваме доста хора.
Обаче Андрешко не спи, Андрешко е революционер, сиромахомил, комунист по душа и социалист по мислене.
Което, ако не беше жалко, щеше да е смешно.
Ама не е.
Ужасно е. Тъпо и ужасно.
Когато теглиха кредити (и аз имам кредити, споко) - ура, да живей, дай да купуваме плазми, мобилни телефони, нов хладилник и нова кола, когато работата стигне до плащане - аааа, революция , братя, ще гърмим топчето, на оружие и венсеремос.


Аз лично не мисля да спирам. Не, защото ги плащам с радост, а защото твърдя, че не може да си нормален и да си Андрешко. Андрешковщината е крайната фаза на левичарството, което аз го приемам като идиотия. От твърде тежък вид.


Мамка му и прасе, дето викаше един герой на Радичков.
И аман от идиоти!)))))

вторник, 8 март 2011 г.

И пак за смелостта и страха - дело мастера Бо

Борис Гребенщиков. Онзи, легендарният Боря Гребенщиков, създателят и вдъхновителят на легендарната група "Аквариум", Мастер Бо.
Случайно открих в нета един от новите му клипове.
Препроръчвам да го изгледате, а ако не разбирате руски - помолете някой да го преведе.

Това е относно смелостта. И страхливостта.
Чакам някой да направи (каже, напише) ей така безпристрастно за Гоцето (Първанов). И не ми обяснявайте, че трябва да се уважава президентската институция - Гоцето не е моя президент. И не го уважавам.

Ей така и Боря не уважава Путин.
Шапка му свалям.

п.с. за някой "смели" журналисти, дето са "глас и съвест на епохата" - много сте смешни и жалки, ето ви и нагледен пример)))).

понеделник, 7 март 2011 г.

Кратко резюме на този блог

За 1 месесец.
На толкова е това блогче. Пеленаче.
Прочетено малко над 1000 пъти. От най-разнообразни страни. Не съм и подозирал, че имам толкова различни като местоживеене фенове))).
Ето от къде са:

България
      807
Индонезия
     51
Италия           
30
Обединено кралство
  27
САЩ
 20
Испания
  13
Руска федерация
  12
Германия
  10
Чешка република
  8
Хърватска   
8


Освен да им благодаря - какво друго да направя)))).
И един стар текст - от 17 юли миналата година, в който обяснявах защо не обичам груповите мероприятия)))


Чак сега се светвам, че днес е 17-ти и че някой май искаше да дойда на някаква среща.
Е, няма да се оправдавам с жегата, защото човек ,ако иска - не жега и студ , ами урагана Алекс няма да го спре.
Значи трябват други мотиви.
Ами ето няколко:
1. А ако има ГАТИВИСТИ? - не , не съм страхлив, гнуслив съм. Бил съм веднъж на среща на графомани и се втрещих. Значи какво се случи там (не мисля, че ще има разлика) - става един графоман, рецитира някаква неистова простотия и други графомани пляскат и подвикват : Браво! Ти си лицето на българската поезия. Ура! Хих, хип и да живей! (най-често и четящият и пляскащите не знаят кой е Коцето Павлов, за Ани Илков ме питат каква е тая, не са чели Бродски, идея нямат за сонетите на Шекспир - Хамлет ли? - за Лимонов нямат идея какъв е). Сцената продължава с нов идиот и пак пляскане. От такива бягам с писъци.)))
2. Твърде често присъстват т.нар. самотни, дето вместо да седят в рубриките Адам търси Адам или Ева търси Ева се появяват и зяпат с изплезени езици и течащи лиги. Твърде небогоугодна сцена.
3. Тъпите кръчмари използват подобен род сбирки, за да пробутат безбандеролна ракия))))
4. и т.н.

Предпочитам индивидуално))) С теб!)))) На пиано-бар. Да ти изпея песничка))))


п.с. Допълнение от днес 07.02.2011 - ей тази песничка)))

 
 

За уважаемите копи-пейсътри (временен постинг)

Уважаеми,
Моля да не пълните невинното ми блогче с коментари копи-пейст от "произведения" от блог.бг.
Както виждате, другите ви "мъдри" мисли не ги трия))).
Но за някои неща - както съм споделял - нямам естетическо чуство и ще бъда безкомпромисен)))).

Моля да си "усмихвате деня" на друго място))).

неделя, 6 март 2011 г.

Време за прошка ли? Да, на някои съм склонен да простя)))

Нали, таковата, е Сирни заговезни, та след като минаха традиционните телефони (мама, роднини, кумове, кумци и прочее задължителности) си викам - абе склонен ли съм да прощавам и ако ДА какво и на кого?
И понеже съм честен си признавам - на някои съм склонен, на други не съм.

Модераторите на блог.бг - стягайте се и ми върнете текстовете - на мейла - и ви прощавам всичко. Сега хвърлих един поглед какво се вихри из блог.бг и изцвилих от радост - такава простотия няма, ндам.

И си викам - я да се разровя в кешовете на Гугъл и да покажа, че повече познавам от г-н Хитов, който все предрича апокалипсиси.
Един текст от 13 ноември 2010 година.
И кажете, че не съм познал)))).Стига с тази политика, че сам си ставам досаден. Все едно, че след 3-4 години някой ще помни Гоцето с нещо друго, освен с тъпите му изпълнения. Колкото сега помнят недоразумението Жан Виденов - налудничевия комсомолец, дето фалира държавицата.

Както и да е - време за култура)))).
Напоследък някак си нещата започнаха да стават твърде постмодерни и нямаше как да не се обърна отново към класиците (Ихаб Хасан), за да си припомним какво е постмодерното и каква е неговата разлика с модернизма.
Какво е постмодерното в началото на 21 век? Ами същото, каквото беше и при неговото описание :

Така нашата земя изглежда обхваната от процеса на планетаризация, трансхуманизация, макар и разделена на всякакви секти, племена, фракции. Така тероризмът и тоталитаризмът, разколът и екуменизмът се извикват взаимно, а властта се саморазрушава дори когато обществото търси основа за нова власт. Бихме могли с основание да се запитаме: дали в нашето съзнание не работи някаква решаваща историческа мутация - която обхваща изкуство и наука, висока и ниска култура, мъжки и женски принципи, частите и цялото, Едното и Многото, както са казвали предсократиците?

Казано на по-достъпен език - хорицата полудяха. Мутацията е налице. Пръкна се нов хомо еректикус (постмдерното настоява върху липсата на новост , демек новото е добре забравено старо), който бълва чекиджийски (извинявам се за израза) послания, преобръщайки ги в текстове (ако може да пише) или вербалности (ако е по-неграмотен). Дето се вика, очаквам всеки момент ФСБ да запишат песен с Азис, за да се убедя, че нещата следват постмодерното)))).

А в това време светът се превръща в смешение от факт и фикция, медиите свеждат историята до случване, науката приема собствените си модели за единствено възможна реалност, кибернетиката ни изправя пред загадката на изкуствения интелект, а технологиите правят достъпни за сетивата ни края на чезнещата вселена или призрачните пролуки в материята.

Историята е случване, даже когато не ни се иска. След истрически запой винаги боли глава, независимо дали алкохлът е бил качествен))). И трябва да има изкуствен интелект, тъй като в реалността интелекта взе да липсва. Дерида говореше за "липсващото присъствие")))).

Даже ако погледнем малкото затворено блог общество, в което (по все по-неясни причини) продължавам да принадлежа , ще се окаже, че историята е случване, а разумът липсва.
Имаше времена, в които можеше да се прочете нещо нормално на първа, цензурата беше невидима, а откровенните луди не получаваха подкрепата от модератори и от други луди.
Сега нещата са наистина постмодерни, чалгицата е на мода (визирам откровенно идиотско-порнографските текстове и налудничавите комунистически изцепки).
Не се примирявам, приемам го като даденост.

Постмодерното е забавно. Любимите ми автори са постмодернисти - от Филип Рот, през Веничка Ерофеев до Джезуалдо Буфалино (къде забравих Умберто Еко, а?)

Стана твърде сложно)))
Да направим нещата по-простички.
С песничка.
За тези, които продължават да ме четат.
И за ТЕБ.))))Матрицата - революции

Напоследък в нета отново изплуваха привържениците на световния заговор.
Според тях това, което сега става в арабския свят е предизвикано не от хората, на които вече им е писнало, а е инспирирано от американци, евреи, масони, империалисти и изобщо - от които и да е, само не и от самите араби.
Това, от една страна, представя бунтуващите се в арабския свят като група манипулирани идиоти, а , от друга, пресъздава цялостното мислене на т.нар. "леви интелектуалци". които не могат да живеят без заговори.
Какво всъщност става - ще си позволя да се самоцитирам (Икономическа ли е кризата в арабския свят) по отношение на това, че не икономическата криза доведе до революциите, а после и ще дообясня за феновете на заговора:

Уважаемият докторант по икономика г-н Хитов (krizata.blog.bg) отново пуска крьорфишеци, че видите ли, бил предрекъл народните бунтове в арабските държави, че такива бунтове следвали и у нас и че въобще "Аврора" всеки момент ще гръмне с топчето и уважаемия г-н Хитов като един нов Ленин ще поведе народните маси.
За Кушела остава само ролята на Троцки (като командир на новата Червена армия), а блогарът Владимир ще да е другаря Джержински.
Първо около предричането - никога, ама никога г-н Хитов не е предричал бунтове в арабския свят, напротив, предричаше бунтове в развитите държави, които , както е ясно не се случват и няма да се случат. Очевидно от много четене на другаря Маркс г-н Хитов знае, че пролетарската революция трябва да се прави в развити индустриални държави. Не заради друго, ами за да може да се използват натрупаните богатства по предназначение - първо да се облажат левите вождове (най-големите фенове на Швейцарските банки) и второ, за да изнасят революция.
Но и като другаря Ленин, г-н Хитов е съгласен да стане революцийка където и да е, ако може и да я оглави, цена няма да има)))).
Само да го питам къде ще прави ГУЛАГ - в Сахара ли, че там природни богатства като в Сибир няма и язък за всичките затворници , дето ще умори там, защото няма какво да произведат.
Икономическа ли е кризата в арабския свят?
Ами не е! От поне 20 години средната заплата в Египет се движи между 60 и 70 долара на месец, не е сваляна, не се наблюдават процеси на хиперинфлация, няма фалирали банки, не се е повишило нивото на безработицата.
Хайде многоуважаваният докторант да прочете малко, а не да се прави на Нострадамус, защото хем не разбира, хем импровизира и само такива като Кушела и Владимир (комуноиди) му кълват на номерцата.
Хората в арабския свят, поне в по-голямата си част, изригнаха, защото това, което е там (злобната комбинация между комунистическа като съдържание диктатура и корупция по арабски) вече е неприемлива. Не и в 21 век.
И ако преди това информацията, до която тези хора нямаха достъп, сега вече я имат. Има интернет, има сателитни телевизии, има информация.
Когато виждаш, че светът около теб е различен - правиш различни неща.
Простичък пример за г-н Хитов - задал ли си е въпроса защо имаше бунтове в Унгария 56 година, Чехия 68 и Полша 80-те, а в България нямаше нищо. Ами защото и унгарците, и чехите , и поляците имаха право да пътуват повече от нас, бяха заобиколени от нормални държави, а не от такива с планова социалистическа икономика и искаха да са като тях.
Любимият на г-н Хитов комунизъм беше оградил България по-гадно и от концлагер и тук бунтовете не се състояха (то и затова сега сме нa това дередже де). И информация - нямаше. Ама хич. Напротив, целокупното население мислеше, че в Париж и Лондон хората спят под мостовете, умират от глад и че тук се живее добре.

Ако кризата не е икономическа - значи заговор, така ли? 
Това, което доведе до революциите се нарича информация. Само за 1 ден получаваме повече информация, отколкото един човек от 19 век е получавал за целия си живот.
Не случайно първи се вдигнаха студентите, комуникирайки чрез нет. Интернет революция!
Не заговор. 
Просто арабските диктатори (като всички диктатори) живеят в началото на 20 век и все още мислят, че са вечни. А се оказа, че не са. И тук нито американци, нито евреи, нито масони имат пръст. Напротив, от чисто консуматорска гледна точка е по-лесно да манипулираш един диктатор (например за цената на нефта), отколкото едно ново и - дай Боже - нормално и демократично правителство.
За левите това е поредния удар. Защото живеят от и чрез заговори. И защото този им се изплъзна.
А как биха искали да го оглавят... ехааа. Обаче - тц! Изпуснаха. Не се появи нов Ленин , който да се усети и да се качи на гребена на вълната.))))
(Това , последното, с почукване на дърво - добре, че не се появи).

А иначе фенове на идиотски теории, колкото искаш.))))