събота, 30 април 2011 г.

Цената на бензина (или дизела) или кой клати лодката

Цената на горивото и протестите. 
Колкото повече се замислям, толкова повече нещо не ми се връзва.
Зад цялата тази истерия изплуваха едни неща, които леко започнаха да ми напомнят за едни други работи.
Хайде да се подсетим и да видим дали пък няма някаква връзка.

Ще започна с един протест преди десетина години - една болна жена уби детето си (Пепи, Бог да го прости) и улиците на София се напълниха с таксита (с лепенки на Лев Инс), които искаха да бутат правителството на Костов.
Тошо Тошевия вестник "Труд" излезе с извънредно издание с огромни букви "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ". Ако тогава полицията не се беше свършила работата за има няма 4 часа кой знае каква простотия щеше да настане.
Сега изведнъж се появи някаква нова формация - СИЛА - тръгна по радиа и телевизии и започна да задръства София и големите градове. С искания.
Опс, я една кратка справка, че нещо сте позабравили:
1. Цена на дизел към 29 април 2011 година - 2.48 лева за литър.
2. Цена на дизел към юни 2008 година - 2.78 лева за литър.

Хъм. Някак си 2.48 ми се вижда по-малко от 2.78. Разлика от 30 стотинки. На моя 70 литров резервоар - 20 лева и нагоре. Къде беше СИЛА-та тогава? По времето на Тройната коалиция (Станиша, Догана и Крадлив дедо) - СИЛА нямаше, а цената за крайния потребител - алеле майко.
Не казвам, че цените се ниски. И аз като отида на бензиностанцията тихо припсувам като се завърти брояча. Но в същото време хвърлям по един поглед на световните цени на петрола и някак си отчитам, че цените се катерят.
Тук дебело искам да подчертая, че имам съмнения в ценообразуването на Лукойл. Дебели подозрения. И че не съм член на ГЕРБ. И не съм гласувал за тях.
Обаче колкото не трая Тройната коалиция, Гоцето и другата паплач - идея си нямате.
И все ми се струва, че зад цялата тази истерия има някой. Вероятно червен кхмер (галено така наричам социалисти, царисти, ДПС и Трактористите на Яне).
Защото червените кхмери се опитват да повтарят историята, но забравят , че тя не се повтаря.
Не можеш да се изкъпеш два пъти в една и съща река. А кхмерите се опитват. Постоянно. И се опитват да яхнат уличното недоволство.
Да ги светна, обаче, че улицата може да сваля правителства, но до момента не зная да е свалила цени. Не става.
Цени се свалят с бойкот, не със затваряне на улици. В Чехия, когато преди години рязко вдигнаха цените, чехите просто не зареждаха 1 седмица и бензинджиите клекнаха.
Обаче има разлика, не мислите ли? Всички чехи спряха да зареждат и тръгнаха пеша - това първо, и второ - не запушиха улиците. Така се прави.
Така че, момчета и момичета от СИЛА, хаиде да направим това, а не да запушваме улиците. Защото това с улиците е идея на кхмерите. Искат да бутат правителство - избори се задават. Спомнете си - 2.78 лева за литър нафта!
Всички тези кхмерски номерца вече сме ги гледали, не мислите ли? 
И още едно нещо, което май забравяте - при ареста на Цонев и другите с подкупа имало полицейско насилие. Не казвам, че няма - имаше.
Но когато през 2008 година един миньор, който протестираше беше пребит от полицията , управлявана тогава май от Румен Петков и го дадоха по всички телевизии - блъскаха му главата в асфалта, ако сте забравили - що тогава не се говореше за полицейско насилие? Или протестите пред Парламента, когато пуснаха провокатори и пребиха студентите - и тогава май насилие нямаше. И за мен има разлика - единият е миньор, а другия подкупно говедо, дето окраде всички нас. Не ми е все едно, честно.
Тъпо, другари и другарки, твърде тъпо. Зная, че кхмерите на това разчитат, че хората не помнят, ама аз помня. Много помня и седя и се чудя - тъпи ли сте или сте тъпо манипулирани. Все се надявам да е второто, да се усетите и да не давате на кхмерите напразни надежди.
И по този повод си позволявам да ви припомня един клип, който пусках в блога си в блог.бг, преди да го затрият. Много готин македонски клип. Гледайте го внимателно. Ще го пускам честичко, че имате навик бързо да забравяте.

 

петък, 29 април 2011 г.

Песничка за теб

Петък вечер.
И край на месец.
Уморено зяпам снукъра (тоя Тръмп започва да ми става любимец).
И си мисля.
За теб.
И за тази песничка.
да помоля ОЧЗ и останалите олигофрени да не пишат под този постинг, че ще ги делна веднага.

За сватбите, противниците и Лукашенко

Ако не знаете - не трябва да се отразява най-голямото светско събитие за 2011 година.
Не трябва, защото другарят Митко Хитов е против това. 
Ето целия текст, в който другарят Хитов громи сватбите и всички телевизии (най-вече БНТ).

Рядко гледам телевизия!
Но тази вечер пуснах Канал 1 и бях потресен да установя, че половината от времето за новини беше посветено на някаква сватба в Англия, с анонс, че утре цялата програмна схема ще бъде подчинена на същото „събитие“. Оказа се, че се жени местният принц за своята млада избраница!
Не стига, че вече не мога да слушам българските радиа, заради непрекъснатото ни обработване с англосаксонска музика, но се оказва, че и единствената уж обществена българска телевизия активно се занимава с промиване на мозъците на бедния български зрител, като му вменява събития, които нямат никакво отношение към битието на обикновения човечец, от чиито данъци се хранят маститите телевизионери.
Какво е значението на тази сватба и с какво привлича толкова вниманието на отговорниците за местната политическата пропаганда?
До Втората световна война Британската империя все още е със статут на свръхдържава номер едно в света, с колонии по всички части на планетата. Знаем с колко много кръв се завоюва една или друга територия и в този смисъл британците далеч изпреварват такива противоречиви личности като Наполеон, Хетлер или Сталин.
Факт е, че след победата на съюзниците във войната, Великобритания постепенно се превръща във второстепенна територия със затихващи функции, плътно навела се пред една от двете нови свръхдържави – САЩ.
Оттук насетне историята на островната държава е само низ от все нови геостратегически поражения, за да се стигне до времето на Тачър, когато и последните остатъци от промишленост са унищожени под натиска на новия повей идващ отвъд океана и свързан с политиката наречена „рейгъномика“.
Днес единствената гордост за британците е фактът, че столицата им Лондон е най-голямата световна перачница, откъдето знайни и незнайни олигарси, диктатори, наркотрафиканти, корупционери и просто крадци на едро въртят милиардите, отмъкнати от обикновените хора по четирите краища на света.
Неслучайно всички родни мутри и екс-управници се обзаведоха с огромни имения в богаташките квартали на този космополитен град, в който пазарът на имоти расте с бурни темпове, на фона на световната стагнация в сектора.
Щях да се примиря, ако някоя жълта кабеларка беше приела за свое кредо отразяването на „сватбата на века“, но когато тв медията, която се храни от стотинките на народа, ни занимава с разни клюкарски събития, тогава съм длъжен да обявя на висок глас: НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!
Още повеч
РЕШЕНИЯ ЗА ИЗХОД ОТ ПРОПАСТТА НА НАЙ-ТЕЖКАТА НИ ИКОНОМИЧЕСКА, ДЕМОГРАФСКА И КУЛТУРНА КРИЗА ЗА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ КАТО ДЪРЖАВА!

е, че ние отдавна не сме монархия и всякаква промяна в семейните отношения на един или друг кралски двор би трябвало да ни е абсолютно безразлична!
За съжаление, явно не е така! И всеки напън да се харесаме на поредните колонизатори само показва балканската ни ограниченост, напъхвала ни постоянно в най-неподходящите съюзи, точно във времена на техния предстоящ провал.
ЗАТОВА, УВАЖАЕМИ ТЕЛЕВИЗИОННИ РАБОТНИЦИ!
КАТО ВАШИ РАБОТОДАТЕЛИ, НАЙ-УЧТИВО ВИ ПРИЗОВАВАМЕ ДА СПРЕТЕ ДА ПРАХОСВАТЕ ПАРИТЕ НИ ЗА ОТКРОВЕНА ПРОПАГАНДА И ЧИСТИ ГЛУПОСТИ, А ДА СЕ ЗАЕМЕТЕ С ОТРАЗЯВАНЕ НА ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА НАЦИЯТА НИ И С ТЪРСЕНЕ НА ПРАКТИЧЕСКИТЕ 
НАРОДЪТ КАЗА!!!
Брех, да му се невиди (опс, нещо се бъгна и пиша с големи букви) - оплюхме британската империя, тая изедница на трудовия народ и гадната маргарет тачър даже е вътре и любимита "рейгънномика" даже.
Хитов, другарю, не съм фен на монархиите (след крадлив дедо съм върл противник даже), но хайде да не говорите от мое име, защото в "народът" съм и аз. 
А аз съм категорично несъгласен с вас (иначе гледам нистъри и нешънъл джеографик де).
зная,че ако зависеше от вас и такива като вас бнт трябва да излъчва денонощно речите на Кастро и лукашенко, но , за бога, освен вас в тази държава живеят и нормални хора.
я кажете другарю хитов - вие протестирахте ли , когато същото бнт ни пускаше в петък програма "время", даже без превод и ни заливаха със съветски филми - кой от кой по кретенски.

И може да станете работодател, когато плащате данъци - я кажете колко платихте миналата година, а?

четвъртък, 28 април 2011 г.

Платените "леви" драскачи и обикновените малоумници - Хитов пак се изпусна

Няма как - ще се извиня.
За разлика от много хора, аз като сгреша и се извинявам.
Ето, казвам си, извинявайте, другарю Митко Хитов, че навремето ви нарекох червен ляв драскач. Не, не сте.
Обикновените леви драскачи (от модела Кушел) пишат каквото им каже Партията - от отричане на Бог до нашествие на извънземни. Вие, другарю Хитов, сте друга бира, ама съвсем друга.
Досега мислех, че сте просто лява куха тиква, а сега съм убеден, че само прост и ементарен сталинст, от тия, които не са само глупави, а са ненадмината единица за гпупост.
Повод за това е поредния ви текст (подозирам в отговор на моя текст за Беларус и Лукашенко), в който дрункате такива нелепости, че само много прост пиян чалгаджия би ви се вързал.
За да не кажете, че съм голословен, ще цитирам малко (целия текст го има в krizata.blog.bg, но не мога да пусна линк, тъй като съм блокиран и по Ай Пи адрес - страх ги е от мен, милите модератори на блог.бг, няма такъв страх, ндам) :

Една единствена страна в Европа не допусна подобна гавра с младото си поколение, с което си навлече „строгия, но справедлив гняв на демократичната общественост по света“.
Да, става дума за Беларус!
Страната, която вместо да застане в разкрачен стоеж и да чака благоволението на новите колонизатори, реши самостоятелно да продължи да изгражда собственото бъдеще, без излишно преклонение пред разни „доброжелатели“, готови с удоволствие „да я оправят“.
Народът й успя да съхрани (и о, чудо – да развие) всичко изградено в епохата на „омразния социализъм“ и днес, когато българинът гладува, беларусите се радват на стабилност, предвидимост за утрешния ден и спокойствие за съдбата на своите деца.
Миналата седмица за пореден път имах щастието да пътувам до тази северна страна, където бях сред участниците в международна конференция, организирана от Академията за управление към президента на републиката им.
Факт е, че в тази държава нищо не се оставя на случайността. Специалистите там предварително разглеждат всякакви сценарии за развитието си, които прилагат в един или друг случай.
За тях в максимална степен е валидно правилото, че не трябва да се върви след събитията, което, между другото, е наше любимо упражнение, а те (събитията) да се създават и насочват, според конкретните интереси на народа.
Затова оня ден бях изумен да прочета в българската преса за някакви продоволствени проблеми в Беларус. Сигурно в журналистическия занаят понякога трябва да се послъгва, но откровените и груби лъжи едва ли вършат голяма работа.
„Проблемите“ на беларусите са толкова различни от българските, че от наша гледна точка дори е тъжно да ги коментираме.
Докато ние, българите, се борим за хляба си, в прекия смисъл на думата, техният актуален ГО-О-ЛЯМ проблем е да внесат колкото се може повече най-луксозни германски возила преди 1 юли, когато влизат в сила нови митнически правила.
Оттам се получава и временният недостиг на чужда валута – само за март на населението са продадени повече от 1 млрд. долари.
И не че местните досега не са карали хубави коли! Напротив – във всяко средно семейство има поне по два автомобила, които хората карат по страхотни пътища, без никакви дупки, за което ние можем само да си мечтаем.
Тъжно е да си го признаем, но докато ние изнасяхме националните си богатства, за едното потупване по рамото и се разпарчетосвахме, там са си запазили производствата и напълно са ги обновили. Селското им стопанство ги задоволява и гарантира почти на 100%, затова те никак не са зависими от световната конюнктура така, както е при нас.  
Благодарение на това, при тях няма безработица, хората са сигурни за утрешния си ден и се радват на живота в пълна степен.
Ндам, а най-сигурни за бъдещето си са политическите затворници. Те, милите, са толкова сигурни, че докато не си отиде Лукашенко ще им гният кокаклите по затворите, че по-сигурни хора на земята няма.


А най-сигурно е в метрото, дето Лукашенко и приятели изтрепаха бая невинни, за да могат да се оправдаят със затягането на режима. За това - нищо не казахте, другарю Хитов. И аз знам защо - защото за вас победата на социализЪма е по-важна от някакви си хорица))). Още другарят Ленин го беше казал : "Ако трябва ще избия 90 % от руския народ, но останалите 10 % ще живеят при комунизма". Мите, Мите, съвсем си се ошашкал от тоя ленинизъм-сталинизъм, да знаеш.

(Я кажи що другарят Сталин утрепа Кондратиев, а? Да ти видя икономическата мисъл. Защото това с бурканите от село не е икономика, Мите, а простотия.)
За недостига на храни, другарю Хитов, ми купете си очилца, че недовиждате - в магазините изчезват такива неща като захар, оцет и олио - нещо, което много напомня на последните години на любимия ви живковски социализъм. В Беларус изчезват, у нас ги има, нищо, че са скъпички)))).
Само като вметка - и Северна Корея се самозадоволява с храни, така се самозадоволява, че севернокорейка твърди (цитирам) : Американците са много богати, там всеки получава на ден по 400 грама ориз!
Да ви имам представите за държава, другарю Хитов))). И да пипитам - тия в УНСС тъпи ли са, че не виждат какви ги дръстите, та чак и докторантурка на стари години са ви пуснали да правите))).
Понеже зная, че ме четете, не се притеснявайте да ми отговорите и тук - цензурирам принципно откровените идиоти, но за вас със сигурност ще направя изключение, обещавам. Само дайте знак, че сте вие и няма да трия))).
И пак да се извиня - не сте платен ляв драскач, просто сте си глупав))).   

сряда, 27 април 2011 г.

Почна се - агитката подхвана рефрена

Все се надявах , че ще се удържат до празниците, но сърце червено не трае и на - почна се.
За незапознатите - агитацията на БСП и съпътстващите я идиоти (цялата червена паплач) яко настъпва в нета, а и не само.
Апокалисис сега и въобще и даже одеве.
То не беше шок и ужас, че като свърши мораториума цените на бензина и дизела ще скочат до поне 3 лева, то не беше рев, че няма да се увеличават заплати, то не беше чудо.
Днес сипах нафта - цената е точно колкото преди Великден, 1 стотинка разлика няма.
От друга страна, всички ревем срещу чиновниците, ама понеже няма да им увеличавали заплатите и рев, рев.
Защото частният бизнес не чака държавата, а вдига или сваля заплати в зависимост от икономическите си възможности.
Ние, например, вдигнахме заплатите, с около 15 % от 01.01.2011.
Чух, че и конкуренцията ги е вдигнала.
Което ще рече, че замразяването е за чиновниците, които лично аз недолюбвам и няма да се накефя, ако Дянков им ги вдигне.
За пенсиите ситуацията не е точно същата, ама най-много реват тия, дето се осигуряват на минималните прагове. Аз се осигурявам на максимума от 17 години, нищо, че и аз мога да скатая пари, ама мисля, че не е нормално и си плащам данъците като поп.
И най-смешното е, че лузъри и тъпунгери повтарят като мантра, че ситуацията ще става по-лоша. Ами да става бе, ама за вас. Защото само мрънкате и работа за 5 пари не вършите.
Сега остава да върнете недоразумението Станиша на власт - малиии, тогава ще ви питам. И хонорарите на Доган няма да са по милион, а по 10 милиона.
И Крадлив дедо, дето му викате цар, ще вземе не само Мусала, а и Черни връх, че и връх Ботев.
Алексей Петров ще ви е шеф на ДАНС, Вальо Топлото пак ще вземе топлофикацията, Пикаещия във фонтаните ще опикае и фонтаните на НДК, Р. Овч. ще подпише Беляне 2, 3,4, 5, а Азер Меликов ще опъне червените прашки на паметника на съветската армия, да не забравим и това, че шоуто на ония дълъг и плешив ще стане задължително за гледане и ще го дават по всички телевизии.


--------------------------------------------------------------------------


Ама като ви влече, защо да ви спирам))).

понеделник, 25 април 2011 г.

Черен Великден - малко размисли

Пак загинаха деца. На Великден.
Което само по себе си е ужасно.
Не мислех да пиша по темата, защото е твърде гадно , но прочетох много неща в нета и леко се ядосах - от апокалиптиците, които обясниха, че българите сме прегрешили и Господ ни наказва, до обяснението, че е виновно правителството.
Хайде да си кажа и моята версия, тъй като съм минал около 1 000 000 километра с кола и поне 50 000 километра на мотор и мисля, че опитът ми дава право на мнение.
Виновна е простотията българска. Усещането за безнаказаност и простотията.
Обиколил съм по-голямата част на Европа, но такива простотии като у нас съм виждал само в Албания, Сърбия и Македнония. Имам предвид малоумното каране и вярата, че "това баш на мене няма да ми се случи". Ама се случва, често.
Думата е нетолератност. 
И простотия.
И липса на здрав разум.
Ходил съм до Варна с БМВ 7 , с много настъпване на газта и каране на ръба на риска - точно 4 часа и 7 минути (твърде важна бизнес среща беше, за която ми казаха в последния момент). Усещах се като пребит.
Нормално до Варна стигам за около 5 часа, с нормално каране, без простотии.
Какво ще стане за този 1 час - книга ли ще прочетеш, филм ли ще изгледаш? 
Компексарщина - друга важна дума.
Ако изпреварваш в завой или караш със 150 в града си комплексар, а не мъж.
Селската хитрост - аз съм хитър и на мен ще ми се размине - даже, ако съм пил, даже, ако съм пиян като кирка.
..................................................................................................................................

Бог да прости децата!
Докато не започнем всички, ама ВСИЧКИ, да скачаме на идиотите - няма да се оправим. 
Докато не звъним на полицията, когато виждаме, че някой кара пиян - няма да стане.
Докато не започнем да спазваме ограниченията и правилата - ще има нелепо убити.

Твърде тъпо е!
Не е виновно правителство, дупки или нещо друго - виновни сме всички, че сме се примирили с това, което виждаме всеки ден.

петък, 22 април 2011 г.

OЧЗ - детската градина на разпети петък

Вместо да се смирят и да си налягат парцалите , групата малоумници, наречена от мен ОЧЗ пак се вихри в скромния ми блог))).
(ОЧЗ - Чу, Йотова, Кушел, Митко-кризата, Владимир и останала паплач, опс, за малко да изпусна леля Пис).
То ясно, че комунистите религиозни празници не признават, освен 7 ноември, 9 септември и 1 май, ама чак такава простотия не бива.
Не, че аз съм твърде религиозен (да ме прощавате), ама трябва малко да се смирят. Празник е.
Има нещо вярно в това, че като човек одъртее и започва да се вдетинява - много ясно си личи: влизат милите ОЧЗ в блога нощем, плюнчат се, олигавят се и после отиват да страдат някъде. Някаква пошла комбинацийка между олигофрения, идиотия, постменструални синдроми и старческо оглупяване.
Аман, да ви кажа))).

И понеже отивам на почивка - та да ги замоля: Хайде по време на празниците да се въздържате малко. Че там, където отивам не съм сигурен, че нета ще е наред и после ще трябва да ви трия здраво.
Вместо да се хабите тук - я Чу да изпраска едно стихотворение за 1-ви май, леля Пис да ушие знаме, Митко-кризата да напише прокламация за светлия социализъм (с цитати от Лукашенко), Кушела да помарширува по улиците (София ще се поизпразни и няма опасноат да го бутне кола), а Владимир да организира нелегална организация на КПСС по тежката чужбина, дето се е запилял.
Такива неща да правят - хем полезно, хем недосадно.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

четвъртък, 21 април 2011 г.

Другарю Хитов, а за този анализ какво ще кажете

Понеже знам, че червените тикви ме четат (и коментират анонимно, ама ако са глупости ги трия де), та заради тях пускам едно към едно един текст от днес.бг. Защото може да са го прескочили.
Специално за другарите Хитов, Кушел и Владимир - малко от простичката истина за Беларус - последното убежище на социализЪма. И малко за последния диктатор в Европа.


текстът е ето от тук: http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2011/04/18/lukashenko-posledniiat-detonator-v-evropa.116483,play

Александър Лукашенко обеща да се оправи с взривоопасната ситуация в икономиката толкова бързо, колкото и с терористичния акт. Президентът на Беларус обясни кой е виновен за икономическата криза и терористичния акт. Той окачестви взрива в минското метро, валутната и продоволствената криза като елементи от една верига.

Виновни за тези беди, както личи от изявленията на беларуския лидер, са Русия, Западът и "петата колона" в Беларус, под което отсега нататък трябва да се разбира цялата опозиция без изключение, пише вестник „Комерсант“.

Лукашенко използва края на миналата седмица, за да разясни на своя народ кой е виновен за нещастията, сполетели неговата страна. В края на миналата седмица той проведе съвещание по социалноикономическите проблеми в развитието на Беларус, по време на което определи като неслучайни последните събития в републиката. 

"Ние още преди президентските избори (на 19 декември 2010 г.) предвиждахме, че ще бъдем притискани, целенасочено и методично, за да се дестабилизира обстановката. Така и стана: Отначало на валутния пазар, после на продоволствения пазар, а след това удари в метрото. Единна цел", подчерта Лукашенко.

Дължимото получи и правителството, което по думите на Лукашенко, е работило лошо по вноса на стоки от първа необходимост. "Вече се разпасахме дотам, че аз казвам не на едно правителство, че не можем да произведем в страната четки за зъби, памперси и други основни стоки. Много лошо работихме по заместващия внос!"

Но основните откровения прозвучаха от устата на беларуския лидер на следващия ден. Лукашенко, който подобно на 3,4 млн. беларуси излезе на 16 април на общорепубликански съботник, подробно отговори на наобиколилите го журналисти кой е виновен и какво да се прави.

Като начало той обеща да разкаже подробно за разследването на голямото престъпление. Виновните за него са арестувани и дават показания, обаче освен фотороботи на извършителя на атентата и неговия съучастник на пресата не е предоставено нищо друго. Дори се държат в тайна имената на арестуваните. 

"Ще мине следствието и ние ще ви покажем цялата картинка и ще ви разкажем как всичко се разкриваше и откриваше и така нататък. Но сега тече следствие", обясни Лукашенко тайната на следствените действия. 

Макар че той каза и малко новини за извършителя: "Уникално надарен от природата човек, именно в химията. Тройкаджия по всички предмети, а по химия - отличник. Другият, който му е помагал, също е задържан и си признава."

Наистина, както призна самият беларуски лидер, сега повече го интересува не това, което е станало, а бъдещето. "За наше щастие това престъпление не е системно. Тук няма междурелигиозни дрязги, тук няма национални дрязги. Няма я тази основа. За мен това е важно", отбеляза Лукашенко. 

Но веднага си зададе друг въпрос: "Намирисва ли на политика или не?". От отговора, който сам си даде, може да се направи изводът, че намирисва.
 
"Не искам да тревожа отново нашата "пета колона", но скоро ние ще изнесем някои материали. И не трябва само да се клатят глави и да се казва, че удряме по опозицията. Ще ударим само по онези, които са виновни", обеща президентът.

Какво следва да се разбира под "пета колона", Лукашенко обясни много достъпно, като призова да не се бърка този израз с думата опозиция, главно защото в страната няма опозиция. "Къде е тази опозиция?! Няма я днес в страната тази опозиция, а има само "пета колона". И то нейни елементи", отбеляза Лукашенко.

Не по-малко внимание Лукашенко отдели и на икономическата ситуация в страната. Експерти предричат на Беларус дълбока криза и нейното наближаване вече е невъзможно да се скрие. Тези дни Националната банка на страната прекрати продажбата на кюлчета ценни метали срещу беларуски рубли. При това курсът на местната валута към американския долар на черния пазар стремително пада.

Официално един долар струва 3100 беларуски рубли, а реално - 4300. Да се купи чуждестранна валута, било то руски рубли, украински гривни, долари или евро, практически е невъзможно.

Същевременно от рафтовете на магазините хората разграбват захар, растително масло и булгур.

Виновни за това, ако се вярва на Лукашенко, са самите беларуси и някои съседни на Беларус страни. 

"За какво трябваше да се хвърляте да обменяте? Та нали живеем за беларуски рубли, а вие иззехте огромно количество валута от банките, когато започнахте да си изтегляте влоговете и да изкупувате валута и така нататък", скара се на съгражданите си президентът. 

И продължи: "Не стигна валутата в банките и започнаха да използват златните резерви. После гледаме, че това въобще може да доведе до печални последствия и аз забраних да се продават златновалутните резерви." 

Лукашенко добави, че черният пазар на валута е реагирал с повишаване на курса. "Вие формирахте този курс. Ето че стана. На кого да се сърдим сега?", запита
Лукашенко.

Според него има още една причина за икономическите трудности - скъпите енергийни суровини, за които Русия иска от Беларус прекалено висока цена. "Днес ние купуваме природния газ по цена по-висока от Германия. Е, продават ни братята руси по такава цена. Ще се измъкнем! Най-трудното мина", даде надежда Лукашенко. Той обеща в близко бъдеще да бъде изравнен валутният курс и рязко да бъдат намалени бюджетните разходи.

Експерти се съмняват, че страната ще успее да се измъкне без сътресения. "Сегашната ситуация е резултат от грешки в образуването на потока на доходите и определянето на макроикономическите баланси. Лукашенко призна това и аз се радвам, че той по същество даде професионална оценка", казва ръководителят на аналитичния център "Стратегия" Леонид Зайко.

"Беларус живее не по възможностите си. И към това я приучи президентът. Към 1 януари 2010 г. средната месечна заплата беше 330 долара, а преди изборите по идея на Лукашенко стана 500 долара. Всички проблеми възникнаха заради неговото желание да стане президент и да повиши заплатите - на лекарите и учителите тя бе увеличена с 30 на сто отведнъж." 

По думите на експерта сега трябва да се очаква ръст на цените на вносните стоки, като се започне от плодовете и се завърши с гречката, както и девалвация на националната валута. 

"Мисля, че може да има девалвация. Ще трябва да се направи това. Въпросът е какви да бъдат мащабите", обобщава анализаторът.

Политическите опоненти на Лукашенко също не ги чака нищо добро. "Властите се изкушават да използват трагедията за решаването на някакви цели и задачи. Чашата на везните, в която са икономическите и социалните проблеми, трябва да бъде уравновесена с други приоритети като ред, дисциплина, стабилност. Това бе направено с успех от държавните медии. Днес хората по-малко говорят за напълването на стомаха, хладилника и кесията. Но съм убеден, че скоро стомахът и хладилникът отново ще стана тема номер едно. Тенденцията сега е за нови мрачни вести от Беларус", казва лидерът на Обединената гражданска партия на Беларус Александър Лебедко.

сряда, 20 април 2011 г.

Когато се наливаха основите - "истините за социализЪма"

Напоследък забелязвам ,че в нетното пространство се появиха твърде агресивно едни хорица, които наричам галено "леви тикви".
Най-често това са бивши политически офицери, но има и от всякакви разновидности и още по-често тези хорица смятат, че всички останали сме идиоти, даже по големи от тях.
Виден представител на тиквите е другарят Кушел, които е плювнал един текст, който няма как да не остане коментиран от мен.
Защото трябва да се помни.
И да не се забравя.
Защото левите тикви - освен, че са глупави - са агресивни и досадни и могат да подведат някого.
Ето какво роди (избирам само някои пасажи) лявата тиква. Негов авторски текст е само първия абзац, след това е цитирал. Но си личи ,че глупостта и наглостта нямат край.
Цялата идиотия можете да прочетете ето тук - http://kushel.blog.bg/drugi/2011/04/19/studen-dush-za-zapadnata-propaganda.732412
За мой ужас - тази идиотия е прочетена над 1600 пъти и има над 70 коментара. Признавам си, че прочетох първите 2-3 и се отказах - след самия текст коментарите ми дойдоха едно отгоре.
Вече 21 години българина е подложен на зверска антисоциалистическа пропаганда и за жалост мнозина поддадоха. Но все пак има и мислещи хора и ние сме длъжни да им осигуряваме трибуна, винаги и навсякъде, където това е възможно. Те са нашата будна съвест  и заслужават признание и уважение. Прочетете внимателно и помислете! 


Колко е истинския брой на затворниците и убитите при Сталин?
Все още можете да чуете „критики” защо не се били отворели архивите за да се види колко наистина са жертвите на Сталин. Архивите отдавна са отворени включително за чужденци. Само че цифрите в тях са много по-различни от тия които антикомунистите измислят. Подробна статистика на затворниците е дадена от Игорь Пыхалов. От нея се вижда  че в периода 1921-1954 осъдените на смърт са 799.455, на лишаване от свобода са 2.634.397, на заточение 765.180, общо 4.199.032 души за период от 23 години. За никакви десетки милиони не може да става дума, а осъдените на смърт дори са под милион. Освен това детайлния преглед на документите показва че повечето затворници са били криминални престъпници, а делът „репресираните” е бил по-малко от 1/3. При това въпроса дали все пак „репресираните” не са извършили наистина противодържавно деяние не се разглежда въобще. По някаква безумна причина се считат за невинни. (Чичо сам, лъжеца, така казва. Причината наистина е безумна.) Данните сочат още и че смъртността в затворите (лагерите) е била ниска и се е движила в рамките около и най-често под 2%. Изключение правят годините 1942 и 1943 когато смъртността достига до 10% и дори 20%, но при ангажимента за западния фронт затворниците естествено са се оказали последна грижа. Така многомилионните масови сталински репресии се оказват един тотален пропаганден мит.

За другарите социалисти - ето едно текстче, да се обучат - http://chitanka.info/book/1718-arhipelag_gulag
Мисля, че след "Архипелаг ГУЛАГ" подобни идиотии могат само да разсмиват, ама явно, че идиотите ни мислят за по-големи идиоти от тях.
Злонамерена пропаганда от най-високо ниво

За запада обаче истината няма никакво значение. През септември 2008 Европейския парламент приема писмена декларация обвяваща 23 август като ден на възпоминание на жертвите на сталинизма и хитлеризма. Забележете, сталинизма е на първо място! Едва ли може да има по-голямо историческо извращение от това.  Един леко завишен брой затворници в размирен период на една новообразуваща се държава се поставя наравно с масовото преднамерено и идеологически обосновавано изтребление на цели националности и предизвикването на най-унищожителната война в историята на човечеството. Защо? Защо това се прави? С пропагандна цел разбира се. За да не им идва никога на хората на ум отново за социализъм и справедливост. За да смачкат духа на руския народ – най-многобройния народ опитал се да вземе съдбата си в ръцете си и дал надежда на народите по целия свят. Йезуитщината е върховна. Две напълно противоположни идеологии нацизма и социализма се поставят една до друга и се осъждат заедно. Такива са методите на хуманния запад. Лъжата преди всичко. А ако си с нова кола, вратовръзка и лъснати обувки всички ще ти вярват и особено ако лъжата е грандиозна, както е казал Гьобелс.  Това са нашите нови съюзници. От тях вземаме пример. Защо се учудвате тогава, че резултатите ни са такива каквото са?   Заключение
Мисля, че е ясно, че масовите сталински репресии са мит, пропагандна лъжа. Мит съчинен и поддържан напълно злонамерено. Мит който е част от кампанията за злепоставяне на съветския социализъм и на социализма въобще, част от Студената война, част от войната на капитализма срещу човечеството и социалния прогрес. Мит който има за цел да сломи духа преди всичко на руснаците. На руския народ който изобрети нова функционираща икономическа система, която все още държи рекорда по икономически растеж. Система която в рамките на едно поколение преживя най-тежката война в историята и въпреки това успя да осъществи индустриализация каквато капитализма е градил повече от 100 години и то с помощта на колониално подтисничество. Това е непростимо. То може да бъде унищожено само с лъжи.   

  kihano
И тази кретенщина, от твърде тежък вид виси няколко дни на първа страница на недоразумението блог.бг. Уж капиталисти тези от Инвестора, уж са публична компания, а пък то...
Да се чудиш и да се маеш, наистина.
Към левите тикви винаги съм имал само един въпрос, на който до момента никой от тях не можа да ми даде смислен и логичен отговор. Ето го и въпроса, ако някоя лява тиква реши да коментира:
ЗАЩО ОТ ПРЕКРАСНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ БЯГАХА? Въпреки оградите, въпреки разстрелите, въпреки всичко. Копаеха тунели, отвличаха самолети, преплуваха реки, морета и океани и бягаха. И защо обратното явление не се забелязваше?

Докато не получа отговор - винаги ще ви наричам леви тикви. А това, че не четете си е детска болест на левичарството)))).

п.с. Един ден по-късно другарят Кушел пусна плювка колко добър е Кадафи и колко лоши са капиталистите))).
Отново казвам - жал ми е за Инвестора, с тази соцпропаганда , модел 1936 година няма да се докарат до добро. Животът не търпи безнаказани простотии. 
Само се чудя - от БСП ли взе пари Инвестор.бг или е фирмена политика да се избутват напред пълни кретени, плачещи по комунизЪма?
http://kushel.blog.bg/drugi/2011/04/20/istinata-za-libiia-quot-transplantaciia-na-demokraciia-quot.733071

вторник, 19 април 2011 г.

За простотията, тъпотията и нещо позитивно за финал (пак за блог.бг)

Излежавам се на дивана, зяпам тв и мързеливо ровя в нета.
Това, последното, не е здравословно. Толкова злоба, тъпотия, чалга и пошлост се е насъбрала, че ми иде да хвана един пожарникарски маркуч и да отмия простотията.
Обаче ме мързи. А и не съм сигурен, че това се мие - ни Вениш го хваща това, ни цялата гама на Проктър & Гембъл.
Блог.бг е станал гнусна псевдопоетска чалготека, където един олигофрен (плешив и вероятно импотентен) заедно с глудница лелки с постменструален синдром се вихрят като на вечеринка в ТКЗС.
Така ще е, както съм предрекъл, Инвестор.бг ще бере страшни ядове, защото се предполага, че все в някакъв момент рекламодателите ще попитат не само колко човека влизат в пошлото сайтче, но и каква  целева група са и като види ще се хване за главата - лузъри, селяни, текезесари и лумпени.
Демек тези, дето и 2 лева за кафе не могат да дадат, та по цял ден клечат в нета (подозирам служебен нет) и се плюнчат здраво.
Ало, собствениците на Инвестора - казвам ви го като човек, дето е управлявал милионен маркетингов бюджет - ще ви усетят бе, колкото и да са загубени рекламодателите ще ви усетят и после жална ви майка)))).
(Имам лошия навик много да познавам).
Гонете ги тези цървули, отвсякъде са изгонени, вие що ги траете? Вярвате ли, че плешивата чичка, дето целокупния нет не го търпи няма и вас да ви залее с вонята, дето се носи от него? Това, че нарежда 2 рими на кръст не означава нищо, това, че вони на нечистоплътност е важно.
Или че недоразумението Кушел, дето се чеше по фуражката ще привлече платежоспособни клиенти? Не знаете ли каква е възрастовата група на левите тикви - 92 % са 70 + години, тия се интересуват само от цената на киселото мляко в Лидъла, да ви светна))).
Или чичо ви Митко Хитов, дето бори кризата с буркани от село ще доведе смислен човек?
Или пък ония блогър кандидат-кмет, дето е гушнал Трактора, а? (Тука не съм много прав, щото при тия кинти има, има, че и отгоре).
Или леля ви Писковица, дето цяло БНР и се подиграва, че е нередовна, а?
Гледам, че смислените хора, дето още седяха в нещастието , наречено блог.бг вече един по един си отиват, малииии.

И понеже обещах нещо позитивно за финал - едно любимо парче. За смелите и силните, не са сенилните плешиви чичковци-поети, не за кухите тикви с фуражки, нито за лелите с постменструалния синдром. (Тези ги моля да не пишат коментари в този постинг, че бежалостно ще ги делна)))))

 


Върнете си ми текстовете и ще мирясам))). Ама че нагли гепачи сте)))))!
 

Продължаваща серия глупости в блог.бг

То, щото бях командировка, та не вися в нета (не,че имам безкрайно време де, напротив, никакво нямам), но очевидно идиотията в блог.бг продължава.
Ето какво е станало - цитат от блога на Манол Глишев.18.04 22:06 - Изтрит е блогът на pontis. Това е поредно безобразие.
автор: mglishev категория: Политика   
прочетен: 382 коментари: 8 гласове: 

12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди малко преглеждах един от последните си постинги и видях, че два от коментарите, пуснати от потребителя pontis вече излизат като анонимни. Случайно харесвам текстовете на pontis, който беше и съставител на антологията "Виртуални строфи. Поезия от блог.бг. Избрано 2010", така че неговият блог беше на 12-о място в блогрола ми: http://pontis.blog.bg/
Пуснах си линка от блогрола - вече води само към началната страница на blog.bg, както всеки може да се увери, ако кликне линка в синьо отгоре или пък този на 12-о място в блогрола ми.

Защо е изтрит блогът на pontis? Доколкото знам, той пускаше само безобидни стихотворения, а не е заявявал, че иска да изтрият акаунта му. Поредно безобразие в сайта. Впрочем, същото като това:

http://mglishev.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/02/26/iztrit-e-blogyt-na-alexalex-tova-e-bezobrazie.694130

Ще припомня, че alexalex, чийто блог също беше внезапно изтрит, също беше критичен към модерацията на blog.bg. Нещо повече, alexalex имаше заявена смислена позиция по въпроси извън блоговете.
Блогът на pontis също беше изтрит скоро, след като той заяви такава позиция:

10.

анонимен написа:
Ти правиш всичко по най-добрия начин. Този номер е изпитан. Дразниш с това, че мислиш. И не модераторите, а посредствеността. Защото си много напред.


14.

анонимен написа:
малко е притеснително само, че споменават "човешки ресурси"...:))


Тук цензурата не просто е в наличност, а е безпринципна. Няма да се учудя, ако и тези коментари скоро изчезнат, след като блогът на автора им вече е закрит.

Дали pontis е нарушил правилата на сайта? Съмнявам се в това. Дали е поискал сам да закрият акаунта му? И в това се съмнявам.
Дали е имал копия от всичките си текстове? Това е въпрос пред съвестта на екипа, защото текстът е собстевност на автора си, а не на investor.bg и blog.bg.

Тук се трият цели блогове.
Тук се трият коментари в чужди блогове, при това коментари със стойност за дискусията.
Тук цари (и царува) войнстваща посредственост.
Тук замазват очите на потребителите с противоречиви и заблуждаващи приказки.
Тук под прикритието на безплатна услуга се унищожава частна интелектуална собственост.

Не вярвам, че това се дължи само на бъгове, както и че екипът работи по разрешаване на проблема. Напротив, вече съм убеден, че екипът на blog.bg работи само за установяването на ниско средно ниво в сайта. Или както беше коментирал мой познат:
- Идват избори, а за собствениците на портали, сайтове и медии ден година храни.

Интересно, дали и този блог ще бъде изтрит? Или, за разнообразие, екипът ще вземе да свърши някога нещо смислено?
п.с.
В един друг постинг, които искаше да ми възстановят блога (при катана, може да се види http://katana.blog.bg/politika/2011/04/18/do-moderatorite-vreme-e-da-se-vyzstanovr-blogyt-na-alexalex.731546) прочетох най-невероятните щуротии на земята)))).
Олигофренът, който ме изтри се държи като наакано старче, изпуснало се от страрост )- еми дърт си,Чу, дърт и прост като гъдулка), Писковица вместо да подкрепи идеята или да я отхвърли (така правят нормалните) обяснява, че Чу е Чудесен, а за моите изтрити текстове - ни дума, ни вопъл, ни стон. И пак се перчи, все едно не е ясно,че не е с всичкия)))), други се захващат да коментират коментираното и... отчете)))). 
От 104 коментара - до към 17.00 часа на 19.04 - по темата да ми върнат ли текстовете или не я има 5, я няма. Останалото е плешиви старчоци Чу, дето модерират, Писковица и някакви техни подобия.
Е, вЕрвайте - нема такава тъпотия)))).

неделя, 17 април 2011 г.

Фундаментално за блог.бг (Пълен цитат от блога на Манол Глишев)

 
 
 
 
Не си прaвете блог в blog.bg! Ако вече имате такъв - преместете публикациите си другаде!

В blog.bg изчезват анонимни коментари. Изчезват от много блогове. Не ги трият самите автори на блоговете, нито пък (очевидно) самите автори на въпросните анонимни коментари. Във всеки случай, в който авторът на блога коментира към анонимен коментар под постинг и анонимният коментар изчезне, диалогът се губи - освен ако авторът предвидливо не е цитирал точно на какво пише отговор, което просто се случва рядко. Губи се доста информация, която в редица случаи е ценна.

Често анонимните коментари в blog.bg са некачествени - обикновени заяждания между потребителите. Но това в случая изобщо не е от значение. Така или иначе е работа единствено на самите автори на блоговете да модерират мястото, предоставено им от investor.bg и blog.bg, така че е напълно нередно и неприемливо да изчезват коментари, били те анонимни или не, които не са трити от самите автори на блоговете. Още повече, че чрез предоставянето на тази иначе безплатна услуга investor печелят от рекламите, които преминават пред очите на авторите и читателите на блоговете в blog.bg. На практика блоговете предоставят на investor възможност за печалба от посещения и е крайно некоректно спрямо тези автори и посетители, които създават оборот на сайта, че бъговете не са изчистени или пък че - направо казано -  политиката на администриране е насочена против максимално свободната употреба на блогсферата.

Лично аз и поне още неколцина блогъри от сайта сме изпращали лични съобщения и report-и до модерацията/администрацията на blog.bg с оплаквания от изчезването на анонимни коментари. Всеки блогър може сам да се справя с нежеланите коментари по свое усмотрение. В блоговете си автори се оплакват от това, че изчезват съдържателни разговори с техни приятели, които са коментирали даден постинг без сами да имат регистрация в сайта. 
Малко по-назад в листата с постингите ми са и тези:
http://mglishev.blog.bg/technology/2011/04/04/do-administraciiata-na-saita.722385и
http://mglishev.blog.bg/technology/2011/04/05/do-administraciiata-na-saita-ii.722980 .
Разбира се, с абсурдни отговори от екипа, унищожителни коментари от недоволни потребители и никаква по-нататъшна реакция.
Екипът ни лъже в очите - дори няма нещо като заявяване на позиция, че анонимните коментари не са желани (което би било безумие, но това е отделен въпрос).

Администрацията/модерацията на blog.bg игнорира оплакванията на редовните си потребители, които създават посещаемостта на сайта. Понякога в отговор на оплаквания се получават незадоволителни и откровено лъжливи отговори от екипа - в смисъл, че триенето на анонимни коментари се дължи на злонамерени потребители, на остаряла парола или на обикновен бъг. Това е невярно, срамно и нетърпимо. Фактът е, че администраторите/модераторите на сайта не правят нищо, за да спре ровичкането и неправомерното бърникане в частните блогове на потребителите. Всъщност е напълно възможно и доста вероятно самите членове на екипа или да трият анонимни коментари, или да насърчават подобно поведение и у недобросъвестни юзъри.

На някого това може да се стори маловажно. Но когато една безплатна услуга, свързана с излагане на позиции е предоставена срещу условието за посещаемост и реклама, би трябвало да има значение спазването на елементарните изисквания за кадърна поддръжка на сайт и защита на свободата на словото. Инак излиза, че в blog.bg цари самоуправство, а "бъговете" са само прикритие за избирателни действия на модериращия екип.

Отделно от всичко това от време на време биват изтривани цели лични блогове, при това без да са нарушени правилата на сайта. Това е истински цинизъм - ако даден автор няма копие от свой текст и блогът му бъде изтрит, то авторът безвъзвратно губи текста, на който всъщност е собственик.
Бановете и маркерите за популярност в категория и в сайта са раздавани напълно произволно. Гласуванията с "плюс" и "минус" за постингите невинаги отговарят на реалните възможности за брой прочити на текста (очевиден абсурд е даден текст да има двеста прочита и четиристотин гласувания с "плюс" или "минус", каквито случаи има).

Blog.bg не е блогсфера. Това не е свободно блогово пространство, а много зле стопанисван форум с некадърен и пристрастен екип. Не си откривайте блог там! Ако вече имате такъв - пренесете материалите си другаде!

Този текст пускам след като екипът на blog.bg игнорира мои и на други автори оплаквания от бездействието по проблема с анонимните коментари. Всеки който иска, може да копира текста в неговата цялост и да го постне където пожелае в Интернет, включително и в блога си в blog.bg. Можете да го добавите и за вълна тук. Самият аз ще го пусна в няколко популярни форума, както и във Фейсбук. 
Вече го пуснах в nauka.bg, bg-mamma.com, clubs.dir.bg и социалната мрежа.

Писна ми от Цецо-цветановщина и меверейщина.

Манол Глишев

В този случай мога само да добавя - Инвестора изтрещя тотално. Докато търпят Чу, Цеф, Писковица, другите откачалки, а нормалните като Глишев и другите си отиват (мен ме делнаха без право на глас даже)))) - ще берат ядове.
Модераторите са тъпи, пияни или дригирани, но според мен първото надделява)))).
Хващам се на бас, че посещенията в блог.бг падат рязко с всеки изминал ден - да му мислят рекламодателите.))))

Неделни неволи

Моторът не пали.
За знаещите за какво става дума - няма какво да обяснявам, за незнаещите - световна мъка, апокалипсис (сега и въобще) и страдание, страдание.
То вярно, че цяла зима не е пален, че не намерих време в предишните седмици, ама това направо на нищо не прилича.
Така че след кафето се заемам сериозно с въпроса - дръпнах манюала от нета, въоръжавам се с инструменти и го подхващам.
Да не си помислите, че съм от онези манияци, които умират да разглобяват някакви неща. Тц, не ми доставя удоволствие, ама никак.
Че днес няма да се кара си е направо ясно, но за следващия уикенд - алел!
Само който не се е качвал на мотор не знае за усещането за свобода, което ти дава това нещо на две колела. Не мога да го разкажа, а май и никой не може. Това, което се вижда от мотора - от кола не става.

Абе мъка. С една дума - мъка.
Честит имен ден на всички, които го имат (да не забравя да се развъртя по телефоните после).
И се обичайте.

събота, 16 април 2011 г.

Лелеее - световна мъка (нЕкои наблюдения върху нЕкои събития в блог.бг

Абе бях се зарекъл да не коментирам простотията , наречена блог.бг, ама сърце юнашко не трае, дето се вика.
Каква е драмата, другари и другарки, дами и господа, поети и поетеси и всякаква друга паплач?
Има драма - нЕкой идиот да вземе да клонира другарката Пискова, което, мен ако питате, е част от световния заговор срещу България, посегателство срещу свободното слово и си е повод да осъдиш държавата в Страсбург направо.
Като писна Писковица, като изрева като ранена в сърцето пантера, като наскачаха Цефули, Чу-та и всякакви други герои - малииии.
Революция, другарки и другари, априлско въстание  и прочие.
Цефула като един Волов бърше потно чело и пелтечи пред тълпата, та се налага Чу да влезе в ролята на Бенковски, да спретне едно кърваво писмо в стихотворна форма и да даде на Кушела да го прочете.
Кушела по ми се искаше да го изобразя като Боримечката, ама нЕма начин - ония и в рисунките и във филма беше с буйна прическа, а Кушела, без да съм го виждал на живо де, нЕма начин да не е плешивичък като наследство от фуражката.
Ей, сериозни хора излезнаха, даже изплашиха модераторите и те възстановиха правдата))).
Абе, Пискова, я да те помоля, като революционер същински, я кажи на модераторите да ми върнат текстовете, дето ги изтриха.
Щото мене, Пискова, ме изтриха, а теб само те клонираха.
Ти се сети кое е по-гадно))). И ме изтриха без опция поне текстовте да запазя.
Помоли Чу-то да напише в моя подкрепа стихче, а Цефула да цефулне нещо по въпроса. Кушела и без да го молиш ще се включи - на всяка манджа е мерудия, чичката.
Няма такава порнография - доносниците, дето писаха доноси и ми изтриха текстовете се борят за правда - купон, другари и другарки, поети и поетеси, пълен купон.

Едно се чудя - тия от Инвестор не виждат ли простотията или така им изнася?

 

За фондациите, приобщаването и всякакви щуротии

Понеже днес цял ден ми надуват главата със приобщаването и социализацията на индо-българите та се сетих за един стар, но готин текст. И за безмисленото харчене на пари. Моите и вашите пари.
Получих го преди време по мейла и нямам линк към автора, за което се извинявам.
Ако някой даде линк, ще го вкюча в постинга.
Ето го и текстът:

"Един от удивителните феномени на съвременната демокрация е начинът, по който обществото създава сложни проблеми, а след това хвърля луди пари за решаването на същите проблеми.
Стотици фондации, комитети и неправителствени организации (NGO) влагат огромни бюджети в съмнителни кампании за борба с наркотиците, тютюнопушенето, срамните въшки при малцинствата, или гибелните последици от сланата при някои ранозреещи кореноплодни.
Резултатът от тези кампании е нулев. Те не помагат нито на наркоманите, нито на безработните, нито на ранозреещите кореноплодни. Но обществото е приело, че тези проблеми са сериозни и е нормално да има някакви си там организации, които да харчат средства за разрешаването им.
По-умните хора се смеят на тези кампании. Още по-умните печелят пари от тях.
Но за да спечелиш пари, първо трябва да напишеш проект. Този проект трябва да съдържа три основни сегмента.
Мотивация – за какво ви трябват парите.
Бюджет – колко пари ви трябват.
Реализация – подробно описание на всички глупости, за които смятате да ги похарчите.
Най-важното условие за успеха е проектът ви да засяга някакъв сериозен социален проблем и от вашия литературен талант зависи колко сериозен ще изглежда той.
Ако пък разгледате сайтовете на няколко фондации, ще усвоите и характерната за този жанр терминология. С изненада ще установите, че повечето неправителствени организации кой знае защо предпочитат думата “трансграничен” вместо “международен”, макар двата термина да означават едно и също.
След като обстоятелствено и патетично изложите сериозността на проблема и “трансграничните” му измерения, ще трябва да предложите за разрешаването му скъпи, екстравагантни и напълно безполезни мерки.
Много важно е и какъв бюджет ще поискате. Ако от скромност изчислите разходите си на 5-10 хиляди евро, нямате никакъв шанс. Благотворителните организации гледат сериозно само на кампании, които ще глътнат минимум 60-100 хиляди евро.
За онези от вас, които искат да тръгнат по сладкия път на високоплатения хуманизъм, предлагам няколко примерни проекта, с които може да кандидатствате за субсидия.
Замисляли ли сте се например, колко нерешени сексуални проблеми има? Ето няколко идеи как да ги превърнем в бизнес.
Проект “Артритът – този страшен бич за мастурбиращите”
Мотивация:
Поръчва се социологическо проучване, което да докаже, че всеки осми чикиджия поне веднъж в живота си е останал сексуално незадоволен поради остри схващания в областта на китките.
Бюджет: 60 000 евро
Реализация:
Семинар.
Гост-лектор от Лихтенщайн разказва как в Лихтенщайн този обществен бич е преодолян. Имало там някакъв чичо, на име Ото фон Дауермаркт, който така го ударил артрита, че не можел да си пипне оная работа. Фондация “Лъсни бастуна достойно” веднага назначила социална работничка, която всеки ден посещавала фон Дауермаркт в дома му, за да му докаже, че артритаджиите не са забравени от обществото и не бива да се чувстват сексуално отритнати. “Когато ръцете ти откажат, ние ще ти дадем нашите”, бил девизът на тази фондация. На втората седмица старецът получил инфаркт от полово изтощение и завещал на фондацията всичките си 46 милиона долара плюс вила на Женевското езеро, която днес е превърната в Санаториум за схванати онанисти.
2. Организиране на хепънинг “Хей ръчички, хей ги две” в някоя клиника за костно-ставни заболявания.
Известни депутатки, звезди от шоубизнеса и общественички посещават клиниката, разговарят с пациентите и ги даряват с мануални ласки.
Фотограф заснема най-вълнуващите моменти от хепънинга. От тези кадри се изработват билбордове, на които пише: “Напипай проблема!”
Проект “Фригидността не е порок, а социален протест”
Мотивация:
Поръчва се социологическо проучване на тема: съгласни ли сте с прочутата статия на сексоложката Ноубади Лавзми във феминисткото списание “Eternal virgin”. В тази статия се твърди, че фригидността е просто начин да кажеш “Не” на заплахата от пренаселване на света.
Бюджет: 90 000 евро
Реализация:
Поканват се жени от цял свят, които са убедени, че сексът е само източник на зарази и които в живота си са стенали, само когато са получавали телефонната си сметка.
Не е трудно тези жени да бъдат издирени. Повечето от тях са обединени в организации наречени “Девственици без граници”, “Грозни, но горди”, “Дилдото зове” или “Фалосът – символ на тоталитаризма”. Последната организация е много опасна, защото в нея има и екстремистко крило “Към демокрация чрез кастрация”
Организира се шествие, в което участничките, облечени с ватенки и дълги плисирани поли, носят лозунги “Краставицата е по-добра от мъжа” и “Яж чесън, за да не те закачат” Шествието завършва пред парламента, където демонстрантките спукват огромен презерватив, надут със сяра. Този презерватив символизира фалическото неравноправие в съвременния свят. Случайни минувачи припадат от отровните серни газове, което е гаранция, че събитието ще бъде отразено на първите страници на централния печат.
Проект “Преждевременната еякулация при ромите”
Ах, ромите, ромите! Те са голямата любов на всеки хуманист, паразитиращ върху бюджетите на неправителствените организации.
По правило се счита, че малцинствата са онеправдани, така че какъвто и техен проблем да измислите, проектът ви ще бъде одобрен.
Мотивация:
Поръчва се социологическо проучване, което доказва, че при 96 процента от ромите половият акт трае под 30 секунди.
Основните причини за това са две:
1. Стресът, породен от безработицата, мизерията и разправиите с Енергото, което пак им е спряло тока.
2. Ментетата, които пият, отслабват зрението на мъжете-роми и в тъмното (понеже Енергото пак им е спряло тока) циганката започва да им изглежда като Памела Андерсън. А кой може да устиска да не изригне в Памела Андерсън още в първите секунди.
Бюджет: 75 000 евро
Реализация:
Група изтъкнати поети с изявена гражданска позиция се събират на едномесечен творчески брейнсторм на Френската Ривиера, за да напишат песен с работно заглавие: “Не искам да ме пръскаш, а дълго да ме блъскаш!”
След написването на текста се организира концерт със звезди на ромската музика, които изпълняват тази песен.
(В бюджета заложете голяма сума за този концерт. А на изпълнителите кажете, че концертът е благотворителен, затова се налага да пеят без хонорар. Ромските певци са състрадателни и ще се съгласят, а вие ще гушнете всички пари.)
Проект “Груповият секс за един мирен свят”
Мотивация:
Тук може да минете и без социологическо проучване. Достатъчно е да напишете нещо такова:
“В светлината на иракската криза и възникналите остри противоречия между правителството на САЩ и съвета за сигурност на ООН, все по-ярко изпъква един екзистенциален проблем - отчуждението. Генезисът на това явление е заложен в принципите на пазарното общество, които отричат колективното чувство. Всеки трябва да се оправя сам, а това води до психологически проблеми и социален дискомфорт.
Водени от идеите на пацифизма, предлагаме на вниманието ви проект за социална терапия чрез групов ТРАНСГРАНИЧЕН секс.”
Бюджет: 140 000 евро
Реализация:
Семинар с представители на всички религии, раси и националности.
Програма на семинара:
Първи ден:
9.00 – 12.00 Пристигане на участниците, настаняване в хотела в тройни и четворни стаи по жребий. Жребият е дирижиран, така щото в една стая да попаднат да речем японец-мюсюлманин, тъмнокожа юдаистка, финландска будистка и бушмен-езичник.
14.00 Лекция на италианския професор Караминьоли на тема “Щеше ли Буш да нападне Ирак, ако познаваше сладостите на груповия секс?”
15. 00 Кафе-пауза
16.00 Прожекция на образователния филм “Скъсай шортите ми, монахиньо” – вълнуваща порносага за третодивизионен немски футболен тим, чийто треньор завежда играчите си в женски манастир, за да се помолят за влизане във втора дивизия. Груповата молитва прераства в групова оргия. Монахините разкъсват шортите на футболистите и ги спукват от секс. Треньорът-гей скубе косите и плаче, защото играчите му са изтощени и със сигурност ще изгубят утрешното дерби. Но и за него има приятна изненада – игуменката се оказва палав травестит...
След прожекцията участниците в семинара са подканени да пресъздадат на живо най-вълнуващите сцени от филма.
Втори ден:
10.00 Лекция на японския лектор Секефи Дашиба на тема: “Моногамията = расизъм”.
Тезата на японеца е, че моногамните трябва да бъдат съдени за обида към обществото, защото да отказваш да спиш с други освен с постоянния си партньор, е нагла демонстрация, че твоя човек е нещо повече от другите. “Къде отидоха лозунгите за равенство?”, гневно пита господин Дашиба. (Бурни аплодисменти, преминаващи в леки пощипвания и спонтанни сношения)
11.00 Кафе-пауза
14.00 Лекция на българския социален работник Цанко Коджаташаков на тема “Ебем ти глобалното село”.
Лекторът клейми интернет и в частност порносайтовете, които подтикват хората към мастурбация, а не към групов секс.
16.00 Хепънинг – всички участници в семинара се събличат, завързват си очите и започват да правят секс с първия, когото напипат. Звучи “Imagine” на Джон Ленън. След като сексът приключи, всички си развързват очите и се опитват да познаят с кого са го направили току-що. Никой не успява да познае. Поука: Няма значение с кого го правиш, сексът винаги си е един и същ. Само болестите, които хващаш, са различни.
Трети ден
9.00 – 12.00 Шопинг-тур по най-известните сексмагазини. Участниците в семинара си разменят шеговити сувенири и сексуални закани.
12.00 Виагра-пауза
14.00 Лекция на ирландския пастор Брайън О’ Бара от Братството “Свидетели на непорочното зачатие”. Темата на лекцията е “Кой каза, че църквата е против груповия секс?”
Тезата на ирландеца е изградена върху добре подбрани цитати от Библията, устава на ИРА и едно ръководство за противопожарна охрана на обществените писоари в Белфаст. Тези цитати доказват, че Господ не е имал нищо против хората да се обичат в по-разширени колективи.
21.00 Прощално голо парти
(За да се оправдае големият бюджет, в програмата може да се включат задължителни екскурзии до Рилския манастир, Дунав мост и публичен дом в Хонгконг)."